AGDER: Til nå har det vært mulig å bare betale 25 kroner i den første bommen ved Svennevig og deretter kjøre gratis gjennom neste bom. Denne løsningen foreslår fylkesmannen nå å fjerne, melder NRK Sørlandet.

Til sammen koster det per dags data 70 kroner i bompenger å komme seg fra Kristiansand til Oslo. Når Hanekleiv-tunnelen i Vestfold åpnes igjen, blir det ytterligere 20 kroner å betale på turen. Dermed vil en tur fra Kristiansand til Oslo koste 90 kroner.

Ubemannede bommer Bommen ved Svennevig vil i tillegg bli stående, også etter at den nye E 18-strekningen mellom Kristiansand og Grimstad åpnes i 2009. Dette for å unngå at folk kjører en liten ekstratur på gamle E 18 for å komme unna bommen.

Man må også i større grad klare seg selv når man betaler bompenger etter hvert. De fleste bomstasjonene vil i fremtiden være ubemannet, noe som er årsaken til at løsningen med en gratis passering forsvinner. Dette kan nemlig ikke gjennomføres uten bemanning på bommene.

— Det handler om inntekter - Tiltakene handler ikke bare om praktiske begrensninger. Det handler også om flere inntekter, sier plansjef Ola Olsbu til NRK Sørlandet.

Fylkespolitikerne tar stilling til saken 12.juni.