Se video: Bilister raser mot bompenge-økning KRISTIANSAND: Tor S. Utsogn (Frp) mener forslaget om å øke bompengeprisene til 20,— per passering er hårreisende.

En bilist som passerer bomstasjonen mer enn 60 ganger i måneden i ett år og har et verdiabonnement med 50 prosent rabatt, vil maksimalt betale en årspris på 7200 kroner. Nå er prisen for et årsabonnement 1500 kroner.

- Dette er en hån mot småbarnsfamilier, som kjører i skyttel mellom hjem og jobb, henting i barnehager og skoler, trening og handling i byen. Familier med to biler, kan jo ende opp med å betale 14.400,- kroner i året, sier Utsogn.

Han mener det er på tide å plukke av seg silkehanskene:

— Nå må vi slutte å være dumsnille her på Sørlandet. Dette vil ramme de som har minst. Her betaler vi inntektsskatt og vegavgifter fra før. Vi har allerede betalt for veiene vi kjører på. Nå må politikerne på Stortinget på banen.

- Vil handle utenfor byen

Utsogn mener de nye prisene også vil få konsekvenser for tilstrømmingen til bykjernen.

— Det vil sannsynligvis føre til at folk fra Øst kjører færre turer til kvadraturen for å handle, og heller bruker Sørlandssenteret i stedet. Det ønsker jo ikke politikerne, men det er det i praksis legges opp til nå, sier han.

— En tier ekstra per passering er jo ikke mye penger i dag. Det vil ikke ha noen innvirkning på trafikkmønsteret, mener daglig leder i Kristiansand Bompengeselskap Riseng.

Vil ha aksjon

Nå er det på tide med aksjon mot sentralt vanstyre i samferdselspolitikken, mener Utsogn:

— Jeg kunne ønske meg en "fransk" aksjon, der vi stiller med traktorer og lastebiler og kjører i langsomt tempo for å demonstrere vår avsky mot dette forslaget.