KRISTIANSAND: Ifølge naboene skal mannens oppførsel være til plage for omgivelsene. Styret i borettslaget har gått rettens vei og vil ha slutt på støy, truende atferd, banning og blotting.

— Han er en plage, og beboerne lever i frykt. Slik kan vi ikke ha det, sier naboenes advokat, Øystein Vikstøl, til VG.

48-åringen på sin side ønsker ikke å flytte, på tross av at han er blitt saksøkt.

— Jeg vil ikke ut. Leiligheten og katten min er det kjæreste jeg har. Blir jeg syk, legges jeg inn på psykiatrisk avdeling og er ikke farlig for noen, sier mannen i et intervju med avisen.

Vrangforestillinger

Mannen er delirisk, og har slitt med vrangforestillinger de siste 25 årene. Mannen går nå på medisiner for å holde sykdommen i sjakk.

— En periode trodde jeg at jeg var Lucifer, den falne engelen. Men dette foregikk i hodet mitt, og ikke i virkeligheten eller slik at naboene har fått del i det, sier han.

Naboene frykter hva den psykiatriske pasienten kan finne på dersom han blir syk igjen, og det er dette som skal være motivet til søksmålet. De anklager mannen for å ha oppført skremmende og truende. Han skal også ha spilt høy musikk og vist seg naken foran politiet og naboer.

- Ikke farlig Da borettslaget forsøkte å kaste ut mannen i mai i år, skal Kristiansand tingrett sagt nei og satt en formell frist til søksmålet. Borettslaget står fortsatt på sitt, og tok opp saken på ny i dag.

— Han er i sin egen verden, men er ikke farlig for andre. Skulle noen kastes ut av boligen sin på dette grunnlaget, vil dette være utastelsesgrunn for tusenvis av andre nordmenn som naboene mener er til plage, sier mannens advokat, Åge Eidsvig.