KRISTIANSAND: — Det kan være et naturlig scenario for dem å finne et annet lag for å ta nye steg igjen, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til Fædrelandsvennen.

Han tenker på de tre ungguttene Christian Tveit (21), Henrik Dahlum (19) og Alain Delgado (20). Tveit er den eneste av de tre a-lagsspillerne som har fått spilletid i eliteserien i år. Han står bokført med 11 kamper, men har kun spilt 185 minutter til sammen. Trolig får ingen av dem fornyet kontrakten med Start.

— Det er langt fra ideelt at jeg har fått så lite spilletid i eliteserien som jeg har. Jeg ønsker å bli satset på, og det blir jeg ikke her, sier Farsund-gutten Tveit, som føler seg i god nok form til å få prøve seg mer.

Mons Ivar Mjelde innrømmer at spissen hadde fortjent mer spilletid.

Ser seg om etter nye klubber

— Vi tror at han har et større potensial enn å spille i 1.divisjon, derfor er han også den som har fått flest sjanser. Han trenger trygghet og tillit for å bli bedre. Det kan godt være at han hadde scoret en del og blitt bedre med mer tillit i Start. Men har er blitt vurdert bak de andre han har konkurrert med, sier Mjelde.

— Derfor er det litt ekstra surt at jeg ikke har fått sjansen. Jeg har hatt en fin utvikling. Jeg vil helst til en klubb der jeg får spille, sier Tveit, som kom til Start foran fjorårssesongen.

Nå ser han seg om etter en ny klubb.

— Nei, jeg kan ikke fortsette slik om jeg skal bli bedre. Jeg mener selv at jeg er god nok. Jeg ser etter en eliteserie- eller en 1. divisjonsklubb der jeg får spille regelmessig. 2. divisjon vil jeg ikke spille, sier Tveit.

Også Alain Delgado ser seg om etter noe nytt.

— Jeg har ikke hørt noe fra Start, og jeg tviler på at det kommer noe, sier Delgado, som synes at et klubbskifte kan være godt for ham:

— Jeg ønsker å utvikle meg videre, og da kan jeg ikke ha et nytt år i 3. divisjon. Ett år i 2. divisjon kunne nok vært bra, men jeg ønsker å komme lenger enn det.

Dahlum håper på 1.divisjonsspill

Henrik Dahlum, som har gått skadet i sommer og høst, sier til Fædrelandsvennen at han ser for seg 1.divisjonsspill neste år.

— Jeg vet ikke hva Start tenker. Det blir enten et utlån, eller en ny klubb. Jeg må se på alternativene, og begynne et sted. 1. divisjon hadde vært perfekt, sier Dahlum, som kunne ha gått til Fløy tidligere i sesongen.

— Men jeg hadde ett år igjen av kontrakten med Start, og ville bruke muligheten til å utvikle meg her, sier Dahlum.

— Henrik har vært lenge i Start 2-miljøet også. Det kunne vært fornuftig å tenke en ny klubb for ham for å ta nye steg igjen, sier Mjelde.

- Må ha ment de var gode nok

— Jeg skjønner at de bør spille på et høyere nivå enn 3. divisjon. Dersom de skulle ha tatt nivået til eliteserien, holder ikke kamphverdagen de har nå, sier Fædrelandsvennens fotballekspert, Paul Richardsen.

Verken Dahlum eller Delgado har spilt et eneste minutt i årets eliteserie. Tveit har 11 kamper.

— Start må jo ha ment de tre var gode nok, eller at de kunne ta nivået, da de ble tatt opp i A-stallen. De har fremdeles muligheten, og det finnes mange eksempler på spillere som har blomstret i nye omgivelser, sier Richardsen.

— Er 2. divisjon nivået på de tre spillerne, tror du?

— Det er vanskelig for meg å si, men dersom de er med i en eliteserietropp, bør de kunne spille i 1. divisjon, synes jeg, sier Richardsen.