GLASSBITER: Det var pæra i en slik lyskaster i taket over publikum som eksploderte under forestillingen. Foto: Torbjørn Witzøe

KRISTIANSAND: – Dette var kjedelig, men slik kan skje. Heldigvis ser det ikke ut til at noen ble alvorlig skadet, sier stabs— og økonomidirektør Gunnar Thon Lossius i Kilden teater- og konserthus.

Eksploderte

Det var under forestillingen "Løp" som var en del av Assitej-festivalen lørdag kveld, at pæren i en lyskaster eksploderte. Lystkasteren var montert i taket over publikum i Multisalen, og flere fikk glassbiter over seg.

En kvinne som fikk flere mindre kutt i hodebunnen samt brannskader, ble kjørt til legevakten av sin egen familie. Ledelsen ved teater- og konserthuset hadde lørdag kveld ikke informasjon om hvordan det var gått med henne.

Tok avskjed

Det var bare få minutter igjen av forestillingen, da det singlet i lystkasteren som hang høyt over hodene på publikum i den fullsatte salen. Både publikum og artister i danse- og teaterperformanceforestillingen ble etter hendelsen beordret ut av salen. Ute i vrimlehallen tok dansere og skuespillere avskjed med publikum i den store trappa.