SØGNE: — 19 millioner er mye, og jeg ble veldig overrasket da jeg hørte dette. Politikerne er ikke blitt orientert om det tallet, sier varaordfører og for tiden fungerende ordfører, Helge Andresen.

Fædrelandsvennen kunne lørdag presentere sluttregningen for det renoverte rådhuset i Søgne, som overskrider den opprinnelige kontrakten på 44 millioner kroner med 19 millioner.

Unntatt offentlighet

Helge Andresen, varaordfører i Søgne (H) Foto: Ukjent

Fakturaen var opprinnelig unntatt offentlighet, og ble sendt kommunen i juni. Helge Andresen reagerer på at tallet ikke ble gjort kjent for politikerne.— Om informasjonen har vært unntatt offentlighet, og vi ikke er informert, så er det uheldig. Jeg vil ha en forklaring, og forventer en redegjørelse fra rådmannen på onsdagens formannskapsmøte, sier han.

Andresen sier at han fra starten hadde betenkeligheter rundt renoveringen av rådhuset, og at han fryktet overskridelser.

— Jeg formoder at kommunen har gjort en ryddig og god jobb, og at vi har en god sak dersom dette havner i retten.

— Men jeg håper å unngå en prosess, sier han.

Millioner

Til nå er 51 millioner kroner uten moms fakturert kommunen, som inkluderer fem millioner kroner for ny fasade som politikerne selv ønsket og bevilget penger til.

Men 11,5 millioner gjenstår i fakturaen, som med moms blir til 14 millioner kroner. Kommunen har kommet med sitt motkrav, og det er her diskusjonen står nå.

Arild Berge (V) i formannskapet sier at antallet millioner kom brått på ham.

— Jeg ble veldig overrasket da jeg så at det var så mye. Men nå skal dette forhandles om, og så får vi se hva det blir til slutt. Men jeg mener at informasjonen fra rådmannen generelt har vært god, sier han.

Torfinn Kleivset (KrF) sitter også i formannskapet. I likhet med Berge mener han seg godt nok informert.

— Vi visste at det ville koste mer enn de opprinnelige 44 millionene, blant annet på grunn av nye vinduer i fasaden. Så at dette kommer over på en del millioner er ikke nytt, men vi visste ikke det eksakte tallet, sier han.

— Men vi har sagt at formannskapet skal være godt informert i saken, og jeg regner med at vi når får dette på bordet på onsdag. Vi har gjort det klart at vi skal stå bak rådmannen i denne saken, sier han.

Mulig rettssak

Budsjettet for hele prosjektet med nytt rådhus var på 83 millioner kroner, og byggingen ble utført som en generalentreprise av Veidekke. Men flere feil dukket opp, spesielt med gulvene. Det er trolig her uenigheten ligger rundt hvem som skal betale hva.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med daglig leder i Veidekke Agder, Are Westbye, men han ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt.

Rådmann Kim Høyer Holum sa følgende til Fædrelandsvennen lørdag.

—  Vi har utsatt sluttfristen i forhandlingene, og vi har nå høsten på oss til å komme til enighet. Klarer vi ikke det, er det naturlig at denne saken havner i rettsapparatet, sa Holum.