MANDAL: I går tidlig ankom cruiseskipet Quest For Adventure havna på Gismerøya. Skipet med 500 turister er det eneste cruiseanløpet som besøker Mandal i år.– Det er positivt at de kommer, det negative er at de kun er her for en kort periode. Det er ikke de turistene som legger igjen mest penger, sier turistsjef for Lindesnesregionen, Erling Løfsnes.

For Mandal er det å få besøk av et cruiseskip av størrelsen som Quest For Adventure ikke hverdagskost. Det var to planlagte ankomster i fjor, men begge ble avlyst grunnet dårlig vær.

– Det har i hvert fall ikke vært et slikt cruise her før i de tre årene jeg har vært turistsjef, sier Løfsnes.

QUEST FOR ADVENTURE: Cruiseskipet 165m langt, og har et mannskap på 252 arbeidere Foto: Martine Haugland

Cruise-passasjerer Neil Herbert (65) og Hilary Herbert (65) fra Lancaster i England lot seg ikke imponere av ankomsten i Gismerøya.

– Byen er fin, men havna var simpel. Dessuten var det tungvint at vi måtte ta buss inn til sentrum. I Oslo var det mye enklere, sier Neil Herbert.

Turistene har i løpet av de siste 10 dagene stoppet i både Tyskland, Kiel, Danmark og Sverige. I forgårs var de i Oslo, og i dag stopper cruiset i Stavanger. Turens siste destinasjon før det returnerer til England.

Quest For Adventure er 165 meter langt, og har et mannskap på 252. I følge turistsjefen for Lindesnesregionen er det ikke cruise-turistene som det satses mest på å få til byen.

Det er per i dag ingen planlagte anløp for Mandal til neste år.