LILLESAND: Tirsdag 16. august i fjor kom en 50 år gammel statsløs palestiner inn på et asylmottak i Lillesand sammen med to av sine seks barn, en gutt på 17 og en jente på 16. Han skulle inn for å hente penger. På vei inn i mottaket traff de tre på en annen asylsøker, som det har vært et anspent forhold til over lengre tid. Ifølge Kristiansand tingretts dom mot 50-åringen slo eller dyttet fornærmede i saken til datteren til 50-åringen. I følge retten "er det uklart om dette var for å komme inn i rommet eller om det hadde noen annen forklaring".

Krangel

"Det oppsto deretter høylydt krangel på arabisk mellom tiltalte, fornærmede og de to tenåringene. Dette førte til at tiltalte og fornærmede begynte å slåss. Sønnen blandet seg også inn i dette. Fornærmede slo tiltalte i ansiktet, hvilket medførte at tiltalte datt på gulvet og slo hodet i dørkarmen. Han spratt opp igjen og gikk bort til kjøkkenskuffen, tok ut en kjøkkenkniv og gikk etter fornærmede med kniven hevet."

Fornærmede rygget bakover mens tiltalte fulgte etter ham gjennom rommene og ut av bygningen. Underveis hugget han etter fornærmede med kniven minst 10 ganger og traff ham to ganger i venstre arm. Deretter gikk tiltalte inn på kjøkkenet, skylte kniven og la den i en søppelbøtte. Politiet kom til stedet og pågrep tiltalte. Fornærmede ble fraktet i ambulanse til lege.

Sydde ti ting

Fornærmede fikk som følge av dette to kutt i armen, det ene var ca. fem cm langt og ca. 0,5 cm dypt. Det andre kuttet var ca. to cm langt og ca tre cm. dypt. Kuttene ble sydd med til sammen 10 sting.

Den tiltalte sa i retten at det var han som ble angrepet, og at han måtte forsvare seg ved å gripe tak i noe han fant på kjøkkenbenken. Tiltalte har erkjent at han hugget flere ganger etter fornærmede, men trodde ikke det var en kiv han holdt i hånda. Denne forklaringen fester ikke retten lit til.

Den domfelte er asylsøker i Norge for fjerde gang. Han er uttransportert til Spania etter tre avslag om asyl, siste gang 17. mars i 2010. Han søkte igjen 10. september 2010, men fikk igjen avslag. Han har ifølge retten minst seks barn, noen av barna er på Vestbredden, mens noen er i Norge. Mannen har nå bopel på et asylmottak i Farsund.

Retten dømte asylsøkeren til ubetinget fengsel i 120 dager for knivstikkingen i Lillesand.