KRISTIANSAND: — Jeg er kjempegodt fornøyd. En slik presentasjon er den beste reklame vi kunne fått, fastslår Natvig til Fædrelandsvennen.

Tidligere i februar bød det amerikanske nyhetsmagasinet 60 Minutes på en drøy 12 minutter lang tv-sendt reportasje om den internasjonale hjelpeorganisasjonen Mercy Ships. Mercy Ships driver verdens største privateide sykehus, og har kontor i 16 land, med Norge som den sjette største bidragsyteren.

Erling Natvig Foto: Reidar Kollstad

Sees av millioner

60 Minutes, som har vært vist fast på CBS siden 1968, er basert på seertall det mest suksessfulle tv-programmet i USAs historie. Da supersvindleren Bernhard Madoff snakket ut til programmet i 2011, fulgte 18 millioner amerikanske seere med.

— Jeg har ikke hørt om hvor mange som fulgte med på "vår" sending, men det er helt sikkert et betydelig antall og det vil bidra til å skape økt interesse for det Mercy Ships driver med, fastslår Natvig.

60 Minutes vises også til tv-stasjoner utenfor USA, og i Norge har TV2 vist nyhetsmagasinet siden midt på 90-tallet.

Ønsker nytt sykehusskip

— Både for de som støtter oss nå, og potensielle sponsorer er en slik medieeksponering veldig viktig. Vi er ikke så godt kjent internasjonalt, og dette kan forhåpentligvis bidra til at vi kan nå målet om å kjøpe et nytt sykehusskip i tillegg til det eksisterende, forteller Natvig og legger til:

— Til det trenger vi mellom 600 og 900 millioner kroner på verdensbasis. Organisasjonen får svar på noen anbud i mai, og i august blir det bestemt om vi har nok penger til å kunne gå for denne utvidelsen.

Siden 1978 har Mercy Ships utført tjenester til utviklingsland til en verdi av mer enn 4,5 milliarder kroner. Sykehusskipet M/S "Africa Mercy" jobber hovedsaklig i Vest-Afrika. Alle om bord på skipet betaler selv for egen kost og losji. Alle tjenestene er gratis, og tilbys til trengende uavhengig av rase, religion og kjønn.

Se videoinnslaget her

Se videoinslaget fra 60 Minutes her. Her forteller blant annet den garvede sjefslegen Gary Parker om livet om bord på skipet han har utført mer enn 3500 operasjoner de siste 26 årene.