EVJE OG HORNNES: De neste ukene skal Ap-politiker Freddy de Ruiter ha pappapermisjon. Som vikar kommer Line Vennesland fra Moisund.

Hun er ikke den første og eneste fra bygda som sitter på Stortinget. KrF-politiker Kjell Ingolf Ropstad har fast plass og gleder seg stort over at den tidligere klassevenninnen kommer til hovedstaden.

— Jeg synes det er veldig kjekt. Hun har vært innom før også og viste at hun var flink på talerstolen. Jeg anser dette som en styrkning for Moisund og hele landsdelen, sier Ropstad til fvn.no.

Fra elevråd til storting

På den lokale skolen på Moisund gikk de to politikerne i samme klasse og var begge innom stillingen som elevrådsleder. I tillegg var begge aktive i ungdommens kommunestyre.

— Det er gøy, klart det. Vi har vokst opp i samme byggefelt, og vi gikk på en liten skole med bare fem stykk i klassen. Det var stort engasjement og tre av oss ble politisk aktive, sier Vennesland.

Hun forteller videre at hun forstod på Ropstads argumentasjon at hun ikke var KrF-er. Hun endte opp i Arbeiderpartiet.

Jobber med skytefeltet

- Hvilke saker vil du ha fram på Stortinget?

— Jeg må vel forholde meg til sakene på dagsordenen, men jeg skal prøve å få et sørlandsk perspektiv på alle saker. Skytefeltet kan jeg ikke la ligge, sier hun.

— Skytefeltet er inne i en avgjørende fase. At hun kommer inn kan være med å sette saken mer på plass, mener Ropstad.

Han skal selv ta opp saken i Stortingets spørretime neste onsdag.

Om ti uker er gjesteoppholdet over på Stortinget for Vennesland.

— Etter disse ti ukene skal jeg si om jeg sier ja til gjenvalg, sier Venneslansd, som i dag sitter i Evje og Hornnes kommunestyre og Aust-Agder fylkesting.

Ifølge Moisund.com, som første meldte om saken, venter bygda nå på at de to stortingspolitikerne kanskje skal få fart på søknaden fra 1967 om veilys fram til bygda.