AUST-AGDER: Nylig meldte Aust-Agder Blad at bomstasjonen på Østerholtheia i Gjerstad ikke forsvinner før i 2021. Dette ble bekreftet av daglig leder i Aust-Agder Vegfinans, Jan Petter Røinaas. Styrelederen i samme selskap, Arild Eielsen, sier nå til Fædrelandsvennen at bommen trolig vil forsvinne i 2018. Det samme vil selskapets to andre bommer i Grimstad og i Lillesand.

— Bommene vil bli fjernet når vi er ferdig med å betale det vi skal til veivesenet. Vårt beste tips er at det vil skje i løpet av 2018, sier Eielsen til Fædrelandsvennen.

Han står dermed fast ved prognosene som han tidligere har gitt utrykk for blant annet i Fædrelandsvennen.

Utvidet i 2011

Bomselskapet Aust-Agder vegfinans ble etablert i 2001 og har finansiert utbyggingen av ny E 18 mellom Grimstad og Kristiansand. Bomprosjektet skulle opprinnelig avsluttes i 2016, men i 2011 ble innkrevingsperioden utvidet til 2021. Dette skjedde som en følge av prosjektet ble utvidet med 200 millioner kroner, som skal finansiere gang- og sykkelsti i Lillesand og Tvedestrand, samt planlegging av ny E 18 mellom Arendal og Tvedestrand.

— Det er riktig at innkrevingsperioden formelt ble forlenget til 2021. Men prognosene våre viser altså at vi er ferdig med betalingen i 2018, sier Eielsen.

Fikk sjokk

Ordfører i Lillesand, Arne Thomassen, reagerte kraftig da han leste at bompengeperioden ble forlenget til 2021. — Noe av forutsetningen for å splitte bommen i Grimstad og etablere en ny i Lillesand var jo nettopp at nedbetalingen ville gå fortere. Dette ville derfor ha vært veldig urimelig. Men dersom det riktige er 2018 er alt i sin skjønneste orden. Det er det vi har forholdt oss til hele tiden, sier Thomassen til Fædrelandsvennen.