ARENDAL: Det var natt til 9. august de to mennene tok seg inn i Gjeruldsens bolig på Nævisdal i Arendal. Av tiltalebeslutningen går det fram at 42-åringen ble utsatt for svært grov vold inne i sitt eget hjem.

De tiltalte er en 40 år gammel mann fra Arendal og en 47-åring fra Froland. Påtalemyndigheten mener at begge var delaktige i drapet og har derfor tiltalt dem for forsettlig drap. Det skriverAgderposten.

Ifølge tiltalen var det 40-åringen som var den mest aktive. Han skal først ha slått Gjeruldsen med et brekkjern, før han sammen med 47-åringen festet en skjøteledning rundt offerets hals.

42-åringen ble deretter dyttet utfor en trapp.

Skal ha skyldt penger

Da skjøteledningen røk skal Gjeruldsen ha klart å flykte ut av huset, men ble raskt innhentet av 40-åringen. Arendalitten skal deretter ha festet en lastestropp rundt halsen på Gjeruldsen, som døde av kvelning.

Motivet for voldsutøvelsen skal ha vært at 42-åringen skyldte de to tiltalte penger. De tre skal ha snakket sammen tidligere på kvelden, men de to tiltalte skal ha dratt fra stedet med uforrettet sak.

Senere på natten kom de tilbake for å true til seg penger eller verdier som oppgjør for det de to mente 42-åringen skyldte dem.

Frafaller siktelse

De to tiltalte skal ha blitt kjørt til åstedet av to kvinner. De to kvinnene ble i likhet med de to mennene pågrepet og varetektsfengslet kort tid etter drapet.

Ifølge Agderpostenhar politiet valgt å frafalle siktelsen mot de to kvinnene på bakgrunn av bevisets stilling. De to var opprinnelig siktet for medvirkning til drapet.

Rettssaken mot de to mennene starter 13. mai i Aust-Agder tingrett.