KRISTIANSAND: Oppvekstdirektøren i Kristiansand kommune er en av 13 som har blitt valgt ut til å være med i utvalget. Han ble fredag oppnevnt i statsråd.

— Jeg tar dette som en positiv oppmerksomhet i forhold til det arbeidet vi gjør i Kristiansand for å forhindre mobbing. Selv om vi fortsatt har et for høyt antall av mobbing i skolen, er vi lavere enn landsgjennomsnittet, sier Arild Rekve til Fædrelandsvennen.

Utvalget er satt ned for å vurdere dagens virkemidler for å skape et godt psykososialt skolemiljø og motvirke og håndtere mobbing og andre uønskede hendelser i skolen. De skal lage en utredning som skal vurdere hvilke virkemidler, inkludert regelverket og forvaltningen av dette på ulike nivå, som er effektive for å forebygge og håndtere mobbing. Innstillingen skal leveres innen 1. juni 2015. — Det er et trist og alvorlig område. Derfor går jeg inn i jobben med respekt og ydmykhet. Jeg tror jeg kan bidra med erfaringer fra jobben i Kristiansand kommune som kan være til nytte, samtidig som jeg selv kan lære fra de andre i utvalget, avslutter Rekve.

Utvalget skal ledes av fylkesmann i Aust-Agder og tidligere kunnskapsminister, Øystein Djupedal.