BYKLE: — Folk klarer seg veldig bra. Det er langt flere på fjellet i år enn i fjor. Forholdene og været er godt. Vår skadestatistikk viser at det er like mye å gjøre i år som i fjor, men med flere folk i fjellet, sier leder for Røde Kors sin informasjonssentral, Alfred Georg Klausen, til Fædrelandsvennen.

Langfredag var det 20 personer som måtte ha bistand.

— Det var en forholdsvis jevn fordeling mellom småskader som forstuvninger og gnagsår, og brudd- og leddskader. I tillegg var det et par sykdomstilfeller av varierende alvorlighetsgrad, opplyser hjelpekorpset i en pressemelding.

Så langt i årets sesong har 67 personer fått hjelp fra Røde Kors i Vest-Agder. På samme tidspunkt i fjor hadde 69 personer fått bistand.— Ting tyder på at folk storkoser seg, sier Klausen til Fædrelandsvennen.

Hjelpekorpset er til stede på Hovden med to scootere, ambulanse og 15 mannskaper. Totalt har Vest-Agder Røde Kors Hjelpekorps cirka 30 mannskaper på påskevakt.

Med rolige påskedager blir det også tid for å nyte litt sol for hjelpemannskapene.

— Vi får sett sola veldig mye. Det er ikke alt for mye å gjøre og skadene omfatter lett behandling, sier Klausen, som rapporterer om skyfri himmel på Hovden. Langfredag var Kristiansand Røde Kors Hjelpekorp ute med sin populære suppestasjon ved Gjuvet, øst for Hovden. Søgne Røde Kors Hjelpekorps bistod ved Pyttentreffet på Bortelid.