BYKLE / TOKKE: Paret hadde lagt ut fra Bjåen ved 12-tiden i ettermiddag. Klokken 17.50 meldte de fra om at de hadde gått seg bort.

— De startet på Bjåen og gikk sydover. De mente at de hadde kommet veldig nært Telemark. De startet klokken 12 og skulle da i retning Tjørnbrotbu. De mente at de hadde gått seg vill og ut fra de opplysningene satte vi i gang en operasjon for å finne dem, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Fem snøscooterpatruljer ble sendt ut. Bykle og Hovden Fjellredningsgruppe og Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps deltok med ressurser. En lokal kjentmann på snøscooter deltok også.

— Klokken 19.53 fikk vi kontakt med dem. De ble funnet rett øst for Skurevatn på en høyde ved Hommedekkane i Tokke. De er fraktet tilbake, sier Neset.

De to som gikk seg bort var en mann (54) og en kvinne (45), begge fra Kristiansand. Ifølge Neset er det ikke meldt at de to skal være kommet til skade.

— Vi er strålende fornøyd med en godt gjennomført aksjon, og at de savnede ble funnet i god behold, opplyser infoansvarlig i Vest-Agder Røde Kors Hjelpekorps, Alfred Georg Klausen, til fvn.no.

Det er om lag 11,5 kilometer i luftlinje fra Bjåen til stedet paret ble funnet.