ambu.jpg

EVJE/KRISTIANSAND: Det opplyser politibetjent Kim Asbjørn Haugen ved Evje og Hornnes lensmannskontor.

— Jeg kan bekrefte at jeg snakket med familien til jenta i går. Hun er påført hodeskader, og skadene opplyses å fortsatt være alvorlige, sier Haugen til Fædrelandsvennen.

Jenta ble fløyet til Oslo universitetssykehus Ullevål etter ulykken.Klokken 12.46 onsdag ettermiddag opplyser sykehuset til Fædrelandsvennen at det ikke er noen endring i jentas tilstand.

Ukjent ulykkesårsak

Det var torsdag ved 20-tiden i forrige uke at ulykken ved Dåsvannsdalen på Ulebergheia i Evje og Hornnes ble oppdaget. Kjøringen skjedde på en privat traktorvei som leder inn til hytter i området.

Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent. Politiet etterforsker fortsatt ulykken.

— Men det er på det rene at ulykken skjedde da ATV-en kom ut av veien og traff et tre, opplyser Haugen.

I tillegg til åtteåringen satt det en 32-åring på kjøretøyet. De to skal være i slekt.

En ambulanse tok seg inn til ulykkesstedet og tok dem under behandling i bilen, mens de ble fraktet ned til Otra idrettshall i Hornnes. Der ble de møtt av helikopteret som tok 8-åringen videre til Oslo.

Det skal ikke ha vært vitner til ulykken. Det var andre personer som oppdaget ulykken og varslet nødetatene. Det er derfor vanskelig å tidfeste eksakt når ulykken skjedde.

Skal avhøre 32-åring

Politiet har foreløpig ikke avhørt den 32 år gamle kvinnen. Hun ble innlagt ved Sørlandet sykehus Kristiansand, men er nå utskrevet. Skadene ble ikke omtalt som alvorlige.

— Hun ble påført to kjevebrudd og brist i det ene kneet, opplyser Haugen.

32-åringen vil bli innkalt til avhør.

Haugen ønsker ikke å kommentere hvorvidt de involverte benyttet hjelm eller annet beskyttelsesutstyr da ulykken inntraff. Politiet har tatt beslag i ATV-en som vil bli undersøkt av teknikere fra politiet.

— Det dreier seg om en ATV som krever at man innehar førerkort for denne motogruppen, opplyser Haugen.