KRISTIANSAND: Det var natt til søndag 24. februar at venndølen skulle kjøres hjem til Vennesla fra Kristiansand.

Den utenlandske drosjesjåføren forklarte via tolk i Kristiansand tingrett at venndølen midtveis på turen begynte å fortelle om hvor mye han hatet muslimer og utlendinger, samt at han hadde drept tre personer og sonet åtte år for dette.

Stanset turen

Da han i tillegg tok opp telefonen og sa "Jeg kommer med drosjesjåføren, så vent ute" hadde drosjesjåføren fått nok og valgte å avslutte turen.

Han forklarte i retten at han stanset bilen og ba 23-åringen gå ut. Det oppsto så en konfrontasjon mellom de to. 23-åringen tok kvitteringsprinteren i drosjen og slo den mot hodet på drosjesjåføren.

Sjåføren klarte å avverge dette med hånden og krangelen fortsatte utenfor bilen. Der skal venndølen ha tatt grep rundt halsen på sjåføren og holdt dette grepet i mellom 30 og 60 sekunder.

Løp fra taxiregningen

I mellomtiden kom en annen drosjesjåfør til stedet og brøt opp basketaket. 23-åringen valgte da å løpe fra stedet. Han etterlot seg drosjeregningen og Visa-kortet, som sjåføren leverte til politiet sammen med anmeldelsen. 23-åringen meldte seg selv senere for politiet.

Tiltalte erkjente forholdet i retten og innrømmet også at han tidligere på kvelden hadde tatt blant annet kokain, hasj og noen narkotiske tabletter med diazepam. Han er tidligere domfelt én gang.

Påtalemyndigheten la ned påstand om 26 dagers fengsel, men retten mente 24 dager i fengsel var tilstrekkelig. Venndølen må i tillegg betale erstatning for taxiregningen på 503 kroner og oppreisning til drosjesjåføren på 5.000 kroner.