KRISTIANSAND: — Ica Maxi på Lund har hatt en sterk posisjon på Sørlandet, forteller regionsjef Rolf Anders Bjercke.

På tross av dette rammes den av nedleggelsen av Ica Maxi-konseptet. I 2011 ble det bestemt at Ica Maxi-butikkene skulle avvikles i Norge. Før sommeren tapte Ica-kjeden 15 millioner kroner i uken bare i Norge, og nedleggelsen av Ica Maxi på Lund er en følge av de store tapene nasjonalt.

På tross av at Ica Maxi på Lund lenge har hatt en sterk posisjon, legges den altså ned, til fordel for en vanlig Ica-butikk. Den nye butikken åpner torsdag.

Ica Maxi satset på alle slags varer. Dvd og lys og mye annet. Nå som vi er blitt Ica-butikk satser vi utelukkende på mat

— Ica Maxi satset på alle slags varer. Dvd og lys og mye annet. Nå som vi er blitt Ica-butikk satser vi utelukkende på mat, forteller han.

Den nye butikken er betydelig mindre enn den gamle Maxi-butikken. Foto: Carl Henrik Berge

Tøft markedRegionsjefen vil ikke snakke om noe vemod over nedleggelsen av Ica Maxi, og forteller at Ica nå fokuserer på å ha et godt og bredt mattilbud. Han innrømmer at dagligvaremarkedet er tøft.

— Men vi forsøker å finne vårt marked. Det er mulig å klare seg. Vi har et godt potensial til å lykkes.

Han ønsker ikke å oppgi noen tall for hva Ica har satt seg som mål å tjene, men er optimistisk med tanke på åpningen av Ica torsdag.

— Vi har mange dyktige ansatte og vi håper på mange folk på åpningen, forteller han.

Ica Norge AS eier blant annet Rimi, matkroken og Ica. Rimi er selskapets lavpriskonsept. Matkroken er kjedens mindre lokalbutikker, mens Ica betegnes som et supermarked-konsept.

— Det er dette supermarked-konseptet til Ica vi nå sikter på å rendyrke, forteller Bjercke.

Tidligere hadde Ica Maxi hele lokalet på Lund. Nå har også Nille flyttet inn.