AGDER: Et utvalg som ser på organiseringen av norsk politi, skal legge fram sin anbefaling for justisminister Grete Faremo (Ap)19. juni. Ifølge Dagbladet går ett av forslagene fra utvalget på å redusere antall politidistrikter fra dagens 27 til seks. Sørlandet er, ifølge avisen, ett av de seks nye distriktene.

— Vi politimestre vet ingenting om denne rapporten, de som jobber med den, har holdt kortene tett til brystet. Jeg vil ikke mene noe om den før den foreligger. Jeg vet ikke hva et eventuelt distrikt Sørlandet vil innebære, sier politimester i Agder, Kirsten Lindeberg, til Fædrelandsvennen.

De fem andre distriktene skal være Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Østlandet og Stor-Oslo. De seks distriktene skal ifølge avisens kilder styres av hver sin politimester og ha hver sin operasjonssentralt. Hensikten er å samle ressursene, slik at kompetansen til å håndtere alt fra terrorangrep til trivielle hendelser blir styrket.

— Er det knyttet uro lokalt til denne rapporten?

— Vi synes dette arbeidet er spennende, og vi har store forventninger til utvalgets arbeid. Det blir endringer i norsk politi, og det er vi klare for, sier Lindeberg.

Utvalget som skal levere sin rapport neste uke ledes av kontreadmiral Arne Røksund.