POPULÆRT: Mange sørlendinger svipper innom Bilka kjøpesenter når de er på Danmarksferie. Her kan man få tak i det meste. Familien Byremo fra Lyngdal stakk innom Bilka på deres Danmarkstur. Foto: Kristin Ellefsen
GRILLMAT: Familien Maude tok turen blant annet for å kjøpe grillmat. – Det var dårlig vær, så vi benyttet muligheten til å handle litt, sier Ann Kristin Maude. Foran f.v. Joachim Sebastian Maude Patrik, Juliane, Ann Kristin og Kjell Maude. Foto: Kristin Ellefsen

AALBORG: — Vi dro innom fordi været var dårlig, og 16-åringen på turen, Joachim Sebastian Maude (16), ville kjøpe videospill, sier Ann Kristin Maude.

Mye nordmenn

Amalie Kjeldsen jobber på tekstilavdelingen på Bilka. Hun har inntrykk av at mange nordmenn kommer innom kjøpesenteret.

— Jeg merker at mange nordmenn kommer hit. Tipper nordmenn benytter anledningen til å shoppe her fordi det er litt billigere enn i Norge, sier Kjeldsen.

Gule skilter henger fra taket så langt øyet kan se. Det myldrer av mennesker med handlevogner. På paller står store stabler med blant annet øl og potetgull. Her kan du kjøpe (nesten) alt du kan tenke deg. Alt fra sykler til telt, dameklær og interiør.

Kjøtt og rødvin

— Det er mange sørlendinger her. Jeg vil tro at rødvin og kjøtt selger best, sier Kjell Maude.

Familien Maude har vært en uke på Skallerup Klit, og ville få med seg grillmat på veien mot danskeferja.

— Danmark er et flott land. Vi er ikke så ofte på Bilka, men vi har flere turer til Danmark, forteller Kjell Maude.

Småharry

Familien Byremo fra Lyngdal har vært i Legoland i en uke, og ville ta turen innom Bilka når de hadde mulighet.

— Jeg synes egentlig Bilka er litt harry, og vi kommer ikke hit ofte, men det er greit å stikke innom på vei til ferja, sier Kamilla Byremo.

Nå er bilen fylt opp med bæreposer på toppen av bagasjen, og familien er klare for å vende nordover og hjem til Norge. Familien mener kvaliteten på utvalget er helt ok, men ikke noe mer.

— Det er mest stas for barna våre, Maren (9), Patrik (7) og Jørgen (4) å være her, forteller pappa Frank.