KRISTIANSAND: Randi Tangstad er fast kunde hos blomsterhandler Tormod Olsen, og ga fungerende ordfører klar beskjed da han kom for å snakke med torvhandlerne torsdag formiddag.

— Ja, disse politikerne. De burde legge til rette for torvhandlerne, ikke stikke kjepper i hjulene. Alt kan ikke være restauranter. Kravet om at vognene må vekk om natta er bare tull, sa Tangstad.

KLAR TALE: Jørgen Kristiansen møtte ikke bare torvhandlere, men også byens borgere, torsdag. Reidun Tangstad gav ham klar beskjed. Bak Kristiansen står Ove Bakkland i Hånes Lefsebakeri. Foto: odd-inge r nning uleberg

— Alle patrioter av Kristiansand ønsker flere torvhandlere og at forholdene legges til rette, sa hun.

Ikke helt cowboy

Jørgen Kristiansen hadde annonsert sitt besøk. Derfor var en løsning ventet. Men den kom ikke.

— Forstå meg også da. Jeg kan ikke være helt cowboypolitiker og overprøve et ni uker gammelt enstemmig vedtak i byutviklingsstyret. Derfor gjelder kravet om at vognene må vekk om kvelden ennå.

— Men jeg har jobbet med dette - og administrasjonen skal nå så fort de kan finne en løsning slik at torvhandlerne i alle fall slipper å kjøre vognene til Odderøya om kvelden. Vi skal finne noe mye nærmere, sa Kristiansen.

Tormod Olsen ristet på hodet, mens Kristiansen snakket:

— Det finnes ingen argumenter for at vognene ikke kan stå. Vi flytter selvsagt når ting skjer på Torvet. Hvorfor ikke Grundekjøns forslag om en ukeplan. Da flytter vi de dagene vi må. For meg koster det 500 kroner dagen å flytte vogna, sier han.

Kompromiss

Kristiansen ville ikke høre på det øret, men sto fast på sitt forslag. Én mulighet er at vognene kan stå på to handicap-parkeringsplasser like ved biblioteket om natten.

GREI PRAT: Tormod Olsen sier det ikke finnes ett godt argument for at torvhandlernes vogner må vekk om natta. Vidar Kleppe er enig, Jørgen Kristiansen ikke enig. Foto: odd-inge r nning uleberg

— Jeg håper det kan skje, men jeg kan ikke vedta det. Vi må høre med parkeringsmyndighetene først, sa Kristiansen.

Ove Bakkland har forlatt Torvet med lefsevognen sin. Han synes det var dårlig at ikke Kristiansen skar i gjennom og lar vognene få stå.

— Men bibliotek-løsningen er helt grei og fullt mulig. Da kommer jeg tilbake med vogna. Men nå må de ikke bruker resten av sommeren på å avklare noe så enkelt, sier Bakkland.

Etter ferien?

Arrangementsansvarlig i kommunen, Tore Løvland, sier han skal jobbe fort, men det er ikke sikkert han rekker noe før ferien. Løvland begynner ferie fredag ettermiddag.

Vidar Kleppe hadde hørt at fungerende ordfører skulle på Torvet. Da kom han også.

— Dette skulle vært Bergen. Vi snakker tre vogner, ikke tre hundre. Det er håpløst at ikke dette kan løses til beste for torvhandlerne. Jeg tar saken til bystyret for sikkerhets skyld, var Kleppes budskap.