Se video av taubåten som banet vei for brannbåten over.

KRISTIANSAND: Torsdag formiddag dro brannbåten ut for å sjekke isforholdene på elva Otra, som renner forbi brannstasjonen. Men den måtte raskt kjøre tilbake til stasjonen.

— Vi er stadig ute og sjekker om det er åpent farvann. I dag var det drevet sammen noen store flak, sier Roy Jacobsen, underbrannmester i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR), til fvn.no.

150 meter bredt belte

Han understreker at brannbåten ikke skulle ut på noen oppdrag annet enn å sjekke isforholdene da den måtte returnere på grunn av sammenfrossede isflak mellom lundsbroene.

— Dette har jeg ikke opplevd før. Det spesielle nå er at det er flak som har drevet sammen. Det lå et belte som sikkert var 150 meter bredt på oversiden av den gamle Lundsbroa, sier Jacobsen.

Isen vokser seg stadig mer omfattende mellom de to Lundsbroene. Foto: Hans Jacob Brekke

Løsningen ble å tilkalle en taubåt som brøt opp isen torsdag ettermiddag. Dermed kom brannbåten seg ut til åpent farvann.

Flyttes til Gravane

Det er imidlertid ikke sjeldent isen fryser igjen på Otra — men vanligvis skjer det under mer stabile kuldeforhold. Da ligger brannbåten parat ved sjøen i tilfelle utrykning.

— Det hender rett som det er at vi flytter båten ned til Gravane, sier Jacobsen.

- Kommer dere til å flytte brannbåten ned dit nå?

— Nå er det jo meldt mildere vær, så det kan være vi lar den ligge. Det må vi se an, svarer underbrannmesteren.