ARENDAL: Politiet fikk melding om det væpnede ranet hos Rema 1000 i Torsbudalen klokken 21.16 tirsdag kveld.

Etter å ha gjennomført søk i området gjennom natten er det fremdeles ingen pågrepne onsdag morgen.

Ingen mistenkte

— Så langt har vi ingen mistenkte. Vi er ferdige med åstedsundersøkelser og driver nå taktisk etterforskning, forteller operasjonsleder ved Agder politidistrikt Vidar Neset til Fædrelandsvennen onsdag morgen.

Noe av etterforskningen styres av Arendal politistasjon. Rune Boie er etterforskningsleder her, opplyser politivakta.

Politiet skriver på Twitter at ranerne øyensynlig fikk med seg et svært magert utbytte, da vekslepengene i kassen fremdeles var igjen etter ranet.

— Det må ha vært rimelig desperate typer, for det er ikke mye penger som oppbevares i butikken, sa driftsleder Helge Simonsen i Rema 1000 i Torsbudalen tirsdag.

Ranet med automatvåpen

I sin første melding skrev politiet at to mørkhudede menn med våpen skal ha ranet butikken. Bevæpnet politi ble sendt til stedet, og operasjonslederen advarte på Twitter om at ranerne kunne være farlige.

Operasjonsleder Neset sier onsdag morgen at det er vanskelig å uttale seg om hvorvidt ranerne fremdeles er bevæpnet.

Politiets krimteknikere er på stedet. Foto: Morten Boswarva

Ranerne hadde forsvunnet til fots da politiet kom.— Uvisst hvorfor, om de har blitt skremt av en eller annen grunn, skrev operasjonsleder på twitter.

— De skal ha opptrådt veldig truende og brutalt. De var muligens bevæpnet med automatgevær, forteller operasjonsleder.

Politiet har i natt søkt etter de to i området. Beskrivelsen, som fremdeles står på Twitter, lyder:

To menn, mørkhudede, lys jakke eller genser. Er antakelig bevæpnet og farlige.

Ansatte og kunder får bistand

Innsatsleder på stedet, Per Lennart Johnsen. Foto: Ernest Boswarva

— De ansatte på butikken har fått kriseoppfølging av helsevesenet, sier politiet.Driftsleder Helge Simonsen forteller at ranet skjedde like før stengetid.

— Foreløpig har vi lite info. Men det kom inn to, maskerte ranere som bar våpen. Det var to ansatte i butikken og noen få kunder. Det hele var over i løpet av få sekunder, sier Simonsen.

Må være desperate

— Jeg synes det er rart at vi opplever dette nå. Det er mange år siden sist vi hadde tilslag mot dagligvareforretninger. Det er så lite penger i butikkene. Det er så lite å hente. Det er vanskelig å skjønne hvilket motiv de har når det er så lite penger her. Det må ha vært rimelig desperate typer, sier Helge Simonsen.

Vitne så ranerne løpe fra butikken

Politiet leter nå etter de to ransmennene. Foto: Ernest Boswarva

Fædrelandsvennen var tirsdag i kontakt med et vitne som så de to ranerne løpe fra stedet.— De kastet fra seg en veske i svingen. De var mørkhudet begge to. Han ene hadde på seg en hvit genser, fortalte vitnet.

Store politiressurser på stedet

Hundepatruljen fra Kristiansand deltok i søket tirsdag, men har nå avsluttet sitt arbeid. Åstedsundersøkelsene er også avsluttet.