Eier Espen Hennig-Olsen sier selskapet vil avgjøre om Gazipasa, rett ved Alanya i Tyrkia, blir en ny destinasjon i løpet av de neste 14 dagene.

– Vi må regne på om dette vil være lønnsomt, og så må vi vurdere hvor mange passasjerer som trengs for å minske risikoen for vår del, sier Hennig-Olsen.

Flynonstop-eier Espen Hennig-Olsen sier selskapet vil ta stilling til om de flyr til Alanya eller ikke i løpet av cirka 14 dager. Foto: Reidar Kollstad

Det hele startet som en Facebook-kampanje for én måned siden. Nå har gruppen "Flynonstop Kristiansand-Alanya" rundt 1400 likes, og diskusjoner om hvor mye billettprisene bør ligge på er allerede godt i gang.

— Det er veldig mange sørlendinger som har leiligheter i Alanya, og slik det er i dag er det veldig mange av oss som må til Rygge, Sola eller Gardermoen for å komme oss ned. Gazipasa ligger rett ved Alanya, og jeg er sikker på at det finnes et marked for denne reisen her, sier Bixi Robertsen, initiativtageren til gruppen.

Ser på grunnlaget

Mandag satt han i møte med ledelsen i Flynonstop for å diskutere muligheten for egen Tyrkia-rute.

— Espen Hennig-Olsen fortalte at han hadde fått flere henvendelser om denne ruten, også utenom det som kom fra oss. Så de skjønte at det var stor interesse. Jeg må jo si jeg synes det er ganske kult at en Facebook-aksjon resulterer i et møte med ledelsen i selskapet. Det er gøy å se at "mannen i gata" kan være med å påvirke, sier Robertsen.

Hennig-Olsen bekrefter at det har vært stor pågang om akkurat denne ruten.

— Det er ufattelig mange som har henvendt seg til oss. Det blir for tungvint å dra til Alanya for mange sørlendinger med feriesteder i området slik det er i dag. Går det fly direkte, sparer man gjerne en halv dag i reisetid, sier han.

Vurderer flere ruter

Men han legger ikke skjul på at det er flere brikker som må på plass først.

— Vi må finne ut om de virkelig vil fly med oss, eller om pris er enda viktigere for dem. Mange tenker kanskje at man må regne en dag til reising uansett, og ser derfor kun etter billigste tur. Vi tilbyr turer til et sted mellom 3600–4600 kroner, forklarer Flynonstop-eieren.

Hvis det blir aktuelt å fly ruten, ser de i utgangspunktet på mulighetene for å sende fly i 5-6 uker rett rundt påske, og så en ny sekvens i september.

— Har dere fått henvendelser om andre destinasjoner?

— Vi har fått forespørsler om å fly til Lesbos og San Torini. Så vi har fleree steder vi vurderer, svarer Hennig-Olsen.