EVJE og HORNNES/VENNESLA: — Han satt i fengselet på Evje i 2011, og sonet da en lengre dom for vinnings- og voldskriminalitet, opplyser lensmann, John Tomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor.

Innbruddet ble gjennomført i tidsrommet 18–21. mai i år, og politiet mener 43-åringen brøt seg inn i skolebygningen sammen med en 45-åring.

Det var bilder fra et overvåkingskamera som fanget opp tyvenes aktivitet på Evjemoen i Evje og Hornnes kommune. Skolebygningen ligger i tilknytning til Evje fengsel og driftes av Setesdal videregående skole. Avdelingen er et tilbud til innsatte i fengselet, og brukes til opplæring i mekaniske fag.

Ifølge politibetjent Jorunn Hæstad har tyvene tatt seg inn i en hall ved å bryte opp kjøreporten. Derifra har de tatt seg inn i verkstedet ved å ødelegge låsen i en jerndør. Ifølge politiet benyttet tyvene en bil med tilhenger.

Politiet opplyser at det er stjålet verktøy for omkring 90.000 kroner. Dette inkluderer en dekkmaskin, sveiseapparat, garasjejekker, en bordsirkelsag, overfres, søyleboremaskin og diverse rekvisita.

— Noe av utstyret ble beslaglagt på 43-åringens bostedsadresse i Vennesla, men mye av det tunge utstyret er fortsatt på avveier, forteller lensmann Homme.

Mannen ble tidligere denne uka varetektsfengslet i fire uker. Han har den siste tiden gått på meldeplikt hos politiet, og er siktet for en rekke straffbare forhold. Ifølge lensmannen i Vennesla har politiet i lengre tid forberedt en straffesak mot 43-åringen. Etter raidet på Evje må han nå svare for enda flere forhold.

— Han har et stort sakskompleks med en rekke saker knyttet til vinning og narkotikaforbrytelser. Han er blitt pågrepet en rekke ganger. Vi håper det kan gjennomføres en straffesak før han slipper ut igjen, sier Homme.