KRISTIANSAND : Ved 09-tiden har samtlige fly fra streikerammede flyplasser landet på tiden eller litt før. Men Norwegians fly fra Gardermoen med planlagt landingstid klokken 09.05 er nå 15 minutter forsinket.

— For Kjevik har ikke streiken fått konsekvenser så langt. Flyene er i rute, og da er jeg fornøyd, sier lufthavnsjef Thomas Langeland til Fædrelandsvennen.

— Oppfordrer du reisende til å beregne ekstra god tid?- Nei, det er det ikke behov for. Det er ikke køer ut over det normale. Det er business as usual, sier Langeland.

Kan gi ringvirkninger

Han tror likevel streiken kan gi ringvirkninger for Kjevik i løpet av dagen.

— Man kan forvente at det blir noen forsinkelser på flyvninger fra flyplasser hvor vekterstreiken er i gang, sier Langeland.

De omkring 35 - 40 organiserte vekterne ved Kristiansand lufthavn Kjevik er foreløpig ikke tatt ut i streik.

— Jeg har heller ikke fått varsel om at de ansatte vil bli tatt ut i streik, sier Langeland.

Tillitsvalgt for vekterne ved Kjevik, Christian Heinecke, tror flyplassen kan ha blitt vernet fordi vekterne der har blitt tatt ut en rekke ganger tidligere.

— Jeg vil tror det er gjort en vurdering i forhold til uttak ved foregående streiker. Streikeledelsen er nok opptatt av at det er en viss rullering, sier Heinecke.

Kan bli rammet i tredje runde

Distriksleder i Norsk arbeidsmandsforbund, Ole Jarl Madland, tror Kjevik blir tatt ut i neste omgang dersom streiken blir langvarig.

— Dersom det blir en runde tre, så kan det være aktuelt å ta ut vekterne ved Kjevik, sier Madland.