ARENDAL: Forsvarsbygg trekker sine innsigelser i debatten om skytefeltene på Evjemoen. Dette kommer fram i en avtale kommunen og Forsvarsbygg la fram etter meklingsmøtet som har pågått helt siden klokken 12:00 i formiddag. Ordfører i Evje og Hornnes kommune Bjørn Ropstad, er lykkelig for at saken er kommet et langt stykke på vei.

– Jeg er storfornøyd! Forsvaret har nå sagt at støynivået skal reduseres betraktelig. Dette betyr at vi nå kan få på plass full aktivitet igjen i Evje sentrum, sier han.

God avtale

Bjørn Bergersen, ansvarlig for forvaltningen av alle skytebaner i Norge forteller at det var en vanskelig prosess. Meklingen varte i nesten tre timer, men til slutt endte partene opp med en avtale alle var fornøyd med.– Det ble litt gi og ta for begge parter, men vi er fornøyd. Det er godt vi har fått en avtale på plass, sier han.

Avtalen går ut på at Forsvarsbygg og Evje og Hornnes kommune nå forplikter seg til å oppnå enighet i konflikten. Dette skal skje i løpet av en periode på fire år. Forpliktelsen innebærer at begge partene jobber mot en permanent løsning som skal sikre at Evje sentrum skal ligge utenfor støysonen. Samtidig vil forsvarets aktivitet på skytefeltene reduseres betraktelig. Kommunen, Forsvarsbygg og Fylkesmannen forplikter seg også til å ha et årlig møte for å påse at det blir fremdrift i avtalen. Noe som betyr at hva løsningen på problemet faktisk blir fortsatt er usikkert.

Fornøyd Fylkesmann

Fylkesmann Øystein Djupedal er svært glad for at det nå har kommet en løsning på bordet.

– Dette gikk veldig bra. Jeg gir all honnør til både kommunen og Forsvarsbygg som viste stor forståelse for hverandre, sier han.