OSLO/ ARENDAL: — Agderposten og Stavanger-selskapet Tanke Media kjøper Fredrikstad-avisen Demokraten. Agderposten blir hovedaksjonær, skriver avisen selv på sin nettside.

A-pressen var tvunget til å selge både Demokraten og Varden i Skien for å få godkjent kjøpet av Edda Media, noe Konkurransetilsynet nå kommer til å gjøre, ifølge Demokraten.

Taper penger

Nils Gauslaa Foto: Roald Ankersen

Demokraten er nummer to-avisen i Fredrikstad og eies av A-pressen Lokale Medier AS. Fjorårets opplag var på 6.200 eksemplaerer og omsetningen var på 18 millioner. Avisen sliter tungt økonomisk, og har ikke tjent penger noen av de siste fem årene. I fjor var underskuddet på 1,6 millioner kroner.— Det er få vekstmuligheter i det segmentet av mediemarkedet som Agderposten er en del av, og når slike muligheter dukker opp så er det naturlig å vurdere disse. Demokraten og Tanke Media har begge erfaringer med drift av meget konkurranseutsatte aviser, og det vil tilføre oss nyttig kunnskap i et mediemarked som blir stadig mer krevende. På kort sikt ligger Agderpostens økonomiske interesser primært i bidraget fra trykking og administrative tjenester, heter det i en redegjørelse fra mediehuset Agderposten.

Fornøyde i A-pressen

— Fra A-pressens side er vi fornøyd med denne løsningen, som vi anser som meget god for alle parter. Demokratens nye eiere er kompetente og seriøse aktører i bransjen. Jeg er trygg på at de er stand til både å videreføre driften på en god måte og ta vare på avisas stolte tradisjoner, sier A-pressens konsernsjef Thor Gjermund Eriksen til Demokraten.