KRISTIANSAND: — Målet var å skaffe fem anlegg til enker og handikappede kvinner. Vi klarte fem ganger så mange, og er overveldet, sier Nina Moland Andersen i Kristiansand Øst Soroptimistklubb.

Retter med spennvidde

Det var hun som fikk ideen til et prosjekt som engasjerte 33 klubbvenninner. Hver og en sendte inn oppskrift til en lettvint favoritt.

Resultatet ble en delikat anrettet meny med oppskrifter som spenner fra mormorbrød til veneziansk pasta, fra Ingjalds fiskesuppe til Evas kinesiske boller. Fra svigermors krydderikage og ostefat med søtt tilbehør, fra granatepledessert til kjøttdeigmix med potetlokk, bare for å nevne litt.

Samlet i bok

Det var Camilla Agerup som samlet, fotograferte og presenterte herlighetene mellom to permer. Og soroptimistkvinnene har fristet,

FEST: Enker og handikappede kvinner Gisenyi i Rwanda feirer vanngavene fra Sørlandet. Foto: Privat

lokket og solgt så vannspruten sto helt nede i sentral-Afrika og ga seg først da de telte opp 125.000 kroner netto.

— Veldig gøy. De 67 soroptimistklubbene i Norge kjemper hvert år om en prosjektpris. Det er første gang vår lokalforening har vunnet den, sier kvinnene som nylig møttes i Camillas kjøkken.

Tenker på neste prosjekt

De forteller om retningslinjene, som handler om å involvere medlemmene i å bidra til en bedre hverdag for andre. De lokale kvinnene valgte prosjektet "Go for Water" i Rwanda, som drives av en lokal soroptimistklubb.

Men damene fra Kristiansand akter ikke å hvile på laurbær.

Nå snakker de stort sett bare om hva neste prosjekt bør være.

Foreløpig kjenner de ikke svaret.