KRISTIANSAND: — Jeg tror at de vil finne en god løsning, og at fornuften vil seire. Jeg tror at dersom kommunen ser totaløkonomien i dette, vil de se at det vil lønne seg. Det må være billigere at vi kan holde oss i form ved å trene i varmtvannsbasseng enn at vi får verre plager som kanskje er dyrere å behandle, sier Anne Lise Chermiti til Fædrelandsvennen.

Legges ned i juni

I onsdagens bystyre kom Vidar Kleppe (D) med en interpellasjon angående bassengtilbudet.

— Jeg tror at kommunen tar dette på alvor, og jeg er optimistisk med tanke på å finne en løsning, sier Vidar Kleppe (D).Fra begynnelsen av juni vil varmtvannsbassengstilbudet som driftes frivillig på kveldstid ved Sørlandet sykehus i Kristiansand forsvinne. Nedleggelsen rammer 150 brukere med ulike diagnoser som har hatt godt av å trene i varmtvannsbasseng.

" Bassengtilbudet som drives på frivilllig basis på kveldstid er ikke å anse som spesialisthelsetjeneste, og bør avvikles når det er mulig for brukere / brukerorganisasjoner å få et lokalt tilbud i Kristiansandsregionen fra mars 2013 ", står det i vedtaket fra foretaksgruppa ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

Usikkert om kommunen overtar tilbudet

Problemet er at det ikke er noe nytt tilbud for brukerne. I slutten av mai skal Kristiansand kommune i et samarbeidsmøte for regionen sammen med sykehuset.

— Dette er et møte som holdes uavhengig av denne saken, og vi vil ta opp flere problemstillinger, informerer Helse- og sosialdirektør i Kristiansand kommune, Lars Dahlen.

Han mener at det er for tidlig å si om kommunen kan ta over varmtvannsbassengtilbudet.

— Det er ikke sikkert slik at et frivillig tilbud i regi av sykehuset automatisk vil bli overført til kommunen, mener Dahlen.

— Dersom det skjer endringer i sykehustilbud skal dette drøftes med kommunen. Nå har det skjedd endringer uten at vi har fått drøftet dette i forkant. Derfor er det naturlig å ta opp denne saken og diskutere den i forhold til det avtaleverket vi har, informerer Lars Dahlen.

Vil ha samarbeid

Anne Lise Chermiti håper at Kristiansand kan få til en lignende løsning som Iveland, Evje og Hornnes og Bygland forsøker å etablere. Der vil kommunene nå samarbeide om et varmtvannsbassengtilbud.

— Vi prøver å få dette til, men vi er fremdeles bare i startfasen. Vi må diskutere fordeling av kostnader mellom kommunene, og vi må bli enige med brukerne, sier rådmann i Iveland, Sten Ræisenen.

Han er positiv til tiltaket.

— Det er et tilbud som det er bruk for, og dersom det er mulig vil vi gjennomføre det, sier han.

I løpet av mai håper rådmann Sten Ræisenen at de kan ha et svar til brukerne.