KRISTIANSAND: Uten forvarsel slo den 45 år gamle kvinnen som satt i baksetet, drosjesjåføren flere ganger i bakhodet.

Sjåføren klarte å stoppe, men ble angrepet på nytt av kvinnen på utsiden av bilen.

En annen drosjesjåfør som kom kjørende bak, så opptrinnet og prøvde å gripe inn. Han opplevde 45-åringen som svært amper, og fant det tryggest å be om hjelp fra politiet.

Lagt i jern

Da lovens håndhevere ankom, ble kvinnen pågrepet og satt i fyllearresten.

I retten forklarte 45-åringen at hun ikke husker annet av episoden enn at hun plutselig våknet og var påsatt politiets håndjern. Hun hadde vært på en fuktig tur på byen sammen med arbeidskolleger, og var blitt kraftig beruset.

Utpå kvelden ble hun med en mannlig bekjent hjem i drosje, og det var på denne turen hun uten forvarsel gikk løs på drosjesjåføren.

Forstår lite

Kvinnen forklarte i retten at hun sjelden hisser seg opp, og mener det må ha vært en foranledning for at hun gikk løs på drosjesjåføren.

Fornærmede stilte seg helt uforstående til dette, og viste til at han ikke hadde snakket med passasjerene utover å få greie på hvor de skulle.

Medpassasjeren var også beruset, og kunne i retten ikke huske så mye av hendelsesforløpet.

Ubetinget fengsel

45-åringen ble i Kristiansand tingrett dømt til 21 dagers fengsel, og må betale drosjesjåføren 645 kroner i tapt arbeidsfortjeneste, samt 3000 kroner i saksomkostninger.

Episoden skjedde i Ålefjærveien i Kristiansand natt til 24. november i fjor.

Retten fant det straffeskjerpende at voldshandlingene skjedde mens bilen var i fart. Drosjesjåfører er også en utsatt yrkesgruppe, som har behov for å kunne føle seg trygge for at de ikke blir utsatt for vold mens de er på jobb.