SØGNE: — Jeg gleder meg til å ta fatt. Det blir fantastisk å komme inn i de nye lokalene i rådhuset, og så gjør det jo ikke noe at jeg kan sykle til jobb, sier Anne Wirsching (52).

Hun begynner i den nye stillingen 1. august, etter mer enn 16 år i NRK Sørlandet. - Det er det lengste jeg har jobbet noe sted. Etter så lang tid er dette en utrolig flott mulighet til å prøve noe annet, sier Wirsching, som er bosatt på Høllesanden sammen med sønnen og hans kjæreste.

Kunnskap og formidling

— Du er utdannet bibliotekar?

— Ja, jeg har jobbet i informasjonstjenesten i Norsk Hydro, men ikke mye på folkebibliotek, bortsett fra i praksisperioden. Og så har jeg vært lærer, fotograf og journalist. Jeg føler alle de fagområdene møtes mer og mer, sånn sett er dette en utrolig spennende jobb for meg, sier Wirsching.

— Både det jeg har jobbet med til nå, og denne stillingen, handler om kommunikasjon, kunnskap og formidling, i et vidt perspektiv, understreker NRK-journalisten.

Får kafé

52-åringen ønsker å utvikle biblioteket videre.

— Bøker er viktig, men ikke det eneste viktige. Vi må også henge med på den digitale utviklingen. Biblioteket er også et opplevelsessenter hvor mange ting kan foregå. Her blir det spennende å se hva vi kan få til, og vi ønsker å utfordre lokale krefter til å komme med innspill til utstillinger og andre arrangementer, sier Wirsching.

Hun tror også den nye plasseringen i bygget vil ha mye å si for besøket. - Før var det plassert i en kjeller, og det var en terskel for å bevege seg ned. Nå ramler nærmest folk inn, det gir også nye muligheter, fremholder hun.

Biblioteket og kommunens servicetorg har felles skranke i det som regnes som rådhusets publikumsområde, og her vil det også være mulig å få kjøpt seg en kopp kaffe og litt å bite i.

- Spennende kombinasjon

— Det var godt å få den brikken på plass, sier Leif Steinar Brådland, leder for servicetorget, arkivet - og biblioteket i Søgne kommune, om ansettelsen av Wirsching.

— Hun har bibliotekutdannelse og har jobbet lenge som journalist. I dagens og framtidens bibliotek ser vi på det som en spennende kombinasjon. Hun bor i Søgne, og er engasjert i Søgnes ve og vel. I sum betyr det at hun har alle de egenskapene vi har vært på jakt etter, sier Brådland, som ser fram til at biblioteket blir operativt igjen om få uker.

19. april overtar kommunen det nyrenoverte rådhuset fra entreprenøren, og deretter starter endelig innflyttingen. Biblioteket, som fristet en heller kummerlig tilværelse i kjelleren i det gamle rådhuset, inntar nå kremlokalet innenfor hovedinngangen. I ombyggingsperioden holdt biblioteket til på Søgne Gamle Prestegård. Siden åpningen av det nye rådhuset er skjøvet på, måtte biblioteket ut av de midlertidige lokalene i november, og har siden da bokstavelig talt vært nedpakket i esker.

Stillingen som biblioteksjef har vært utlyst to ganger, da man etter første gangs utlysning konkluderte med at ingen av søkerne hadde de ønskede kvalifikasjoner.