FORNEBU: Grimstad-ordfører Hans Antonsen ble orientert om den tragiske brannen på Berge Gård tidlig lørdag morgen. Han befinner seg på Venstres landsmøte på Fornebu.

— Det er veldig tragisk at slikt skjer. Det er vondt og trist, og vi har den dypeste medfølelse med dem som er berørt, sier Antonsen.

Orientert på landsmøte

Han blir løpende orientert om situasjonen av kommunen.

— Jeg har forsikret meg om at dette følges opp fra kommunen, sier ordføreren. Han sier at kriseteamet normalt ledes av kommuneoverlege Lars Meyer Myklestad, men at det kan være endringer i helgen.

Antonsens opplysninger tilsa lørdag formiddag at det var ansatte som hadde oppdaget brannen og kommet først til stedet.— Jeg fikk også høre at brannvesenet var på vei fra et annet oppdrag, og derfor var veldig raskt på stedet, sier Antonsen.

Ordføreren sier at han foreløpig ikke vet om det er noe kommunen kunne gjort annerledes for å redde en person den hadde omsorg for.

— Nå skal politiet se på saken, så får vi også gå gjennom vår rolle senere, sier ordføreren.

Styrket bemanning

For halvannet år siden ble kommunen advart av kommuneoverlegen på grunn av altfor lav bemanning på nattestid. Situasjonen var ifølge kommuneoverlegen Lars Meyer-Myklestad uforsvarlig lav på natten.— Dette har vi endret på. Før budsjettbehandlingen i 2012 gikk vi inn med 1 millioner kroner ekstra, etter forslag fra flertallet i kommunestyret, sier Antonsen. Han kan ikke på stående fot si om bemanningen er så god som den burde være.

— Den er i hvert fall bedre enn den var, sier Antonsen.