KNUST: Sykkelen fikk store skader i sammenstøtet. Politiet tok den med etter ulykken. Foto: Birgitte Vaksdal

SØGNE: – Tilstanden hennes er alvorlig, men stabil. Den er ikke lenger livstruende. Det er små marginer, men tilstanden er noe bedre og det forventes ikke forverring, sier Jan Ove Thorsen, etterforskningsleder hos Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Etter å ha syklet inn i en lastebil ved 16-tiden mandag ble den 23 år gammel kvinne fra Søgne brakt til Sørlandet sykehus Kristiansand. Hun var da ved bevissthet. Lastebilsjåføren fikk tillatelse av politiet til å kjøre videre.

– Situasjonen så ikke så alvorlig ut på stedet, forteller etterforskningslederen.

Men senere på ettermiddagen ble kvinnen fløyet med luftambulanse til Oslo universitetssykehus, hvor hun fortsatt ligger til observasjon.– Det ble oppdaget indre blødninger gjorde hele situasjonen vanskelig. Det er det som er skummelt med sånne smeller, sier Thorsen.

Stoppet på vei østover

Lastebilsjåføren ble stoppet lenger østover for avhør.

– Vi har fått bistand av politi lenger østover. De stoppet og avhørte lastebilsjåføren. Det var en voksen kar i svenskregistrert vogntog. Akkurat hvor han ble stoppet vet jeg ikke, men han kom lenger enn Arendal, forteller etterforskningslederen.

Han vet foreløpig ikke hva sjåføren har sagt i avhør.

Kvinnen kom syklende ned Eiketjønnveien i Søgne da hun syklet inn i en lastebil som kom kjørende på Lundevegen. Ifølge politiet var det hun som hadde vikeplikt.

Avventer undersøkelser

Politiet har avhørt flere vitner til ulykken.

– Men alle sto så langt borte at vi har ikke fått noe særlig ut av dem, sier Thorsen.

Han tror resten av etterforskningen i saken vil ta tid.

– Vi ønsker å snakke med damen som ligger på sykehus, og må samle sammen informasjonen som er hentet inn. I tillegg venter vi på tekniske undersøkelser fra stedet og lastebilen. Det kan forklare en del om hendelsesforløpet, men den prosessen tar tid, forklarer etterforskningslederen.

Det er fortsatt uklart hvordan kvinnen traff lastebilen, og om hun havnet under den.