PULVER: Innvendig hadde pulveret lagt seg over absolutt alt. Heldigvis fikk russejentene hjelp av brannvesenet til å fjerne det uten at det så langt ser ut til å ha gjort skade. Foto: siren engedal
DYRT: Jentene måtte skaffe seg nytt bassanlegg til flere tusen kroner etter at det forrige ble stjålet. En russebil uten skikkelig lyd er selvsagt utenkelig. Foto: Jarle R. Martinsen

MANDAL: — Utrolig kjipt at noen kan ha slik glede av å ødelegge for oss, synes Martha Engen, Maria Haugdal, Eirin Heddeland, Sigrid Klemsdal, Siren Engedal og Lise Upsaker.

Sammen med to jenter til eier de en Chevrolet med navnet Kjerreleik – en 92-modell de kjøpte i fjor høst. Her har de brukt mye penger på å rette opp de 15 feilene som EU-kontrollen avdekket.

Knuste og robbet

Og masse penger har gått til stereoanlegget med imponerende lyd. På siden er det påklistret en stor plakat av jentene, bare det verdt 3000 kroner.

I slutten av april stod bilen parkert på parkeringsplassen ved Bankebroa. I nattens mulm og mørke knuste noen en rute i bilen. Det ble stjålet stereoanlegg, cd-spiller, forsterker, mobil, bankkort og russeklær. Sammen med ødeleggelsene beløp dette seg på omlag 20.000 kroner.

— Vi vet hvem som stod bak, og håper politiet tar tak i saken, sier jentene. I ettertid har et rutefirma satt inn nye vindu gratis og de fikk kraftig avslag på nytt musikkanlegg. Det er de veldig takknemlige for.

Tusjkluss

Men det stanset ikke der. Under russetreffet i Kongeparken for noen uker siden hadde noen klusset med tusj på bildet av jentene på bilsiden. Det meste lot seg fjerne, men ikke mye morsomt det heller.

Og forleden natt var bøller igjen på farta – denne gang frekke nok mens jentene stod ved siden av Kjerreleik. Et par gutter hadde fulgt etter dem i egen bil. På parkeringsplassen ved Mandalshallen kjørte de sakte rundt russebilen som hadde sidedørene åpnet. Så tømte de et brannslukningsapparat inn i Kjerreleik.

— Det var så vi ikke kunne tro det var sant, forteller jentene. Alt var nedsnødd innvending og delvis utvendig. Politiet ble kontaktet, og saken anmeldt.

Jentene har fått hjelp av brannvesenet med å blåse ut pulveret med et spesielt apparat. Derfor er bilen igjen klar for festligheter, tilsynelatende uten av noe har tatt skade.

Ikke ødelagt

Hærverket og tyveriet fra russebilen har ikke ødelagt russetiden for jentene.

— Men det har kostet en hel del penger og frustrasjon, sier de. Nå venter en ny natt med festing og så 17. mai.