KRISTIANSAND: — Hele Kvadraturen vil få et skikkelig løft som følge av dette byggeprosjektet. Målet er å starte å bygge allerede tidlig i 2013, sier Kjetil Børufsen, eiendomssjef i Entra Eiendom AS.

Byggeplanene har pågått siden 2007, og vil bli behandlet politisk i juni. Planen er 14.000 kvadratmeter nye kontorer, 120 parkeringsplasser, 3000 kvadratmeter nye boliger og 500 nye arbeidsplasser i området rundt Fylkestinget i Tordenskjoldsgate.

— I tillegg ønsker vi å bygge en ny barnehage, samt et stort grøntområde som er universelt utformet og lekeplass, sier eiendomssjefen.

Ønsker flere til Kvadraturen

En av grunnene til utbyggingen er å bidra til at Kvadraturen vokser og utvikler seg.

— Vi vil bygge bedre og flere arbeidsplasser, og legge til rette for at flere bor og jobber i sentrum. Vi har hele veien samarbeidet tett med kommunen, og har prøvd å etterleve deres krav og innvendinger. Jeg tror prosjektet vil bli tatt godt imot i når det nå skal tas opp i kommunen, sier Børufsen.

Han tror prosjektet vil være med på å styrke Kristiansand som et naturlig midtpunkt og som landsdelshovedstad på Sørlandet.

— Fylkeshuset er landsdelsenter for offentlig forvaltning og administrasjon. Det vil inneholde cirka 1000 arbeidsplasser og være Sørlandets største kontorbygg når det står ferdig. Jeg mener prosjektet vil gi et løft til Kristiansand som Sørlandets hovedstad, sier han.

Tett samarbeid

Gunnar Stavrum, plan- og bygningssjef i Kristiansand kommune, mener prosjektet er viktig.

— Området rundt Fylkeskommunen er en veldig viktig del av Kvadraturen. Både ved å legge til rette for rundt 500 nye arbeidsplasser og 3000 kvadratmeter boliger, vil dette føre til økt bruk av Kvadraturen som helhet, sier Stavrum.

Han forteller at kommunen har kommet med innvendinger underveis i planleggingen, og at prosjektet ikke er helt ferdig utarbeidet ennå.

— Min rolle i dette prosjektet er blant annet å kontrollere at krav til parkering, trafikk kvalitet på boliger, lekeplasser og liknende blir oppfylt. Planene er så omfattende, så vi har hatt en del innvendinger, forteller Stavrum.

Stavrum tror muligens det er å håpe på litt for mye når Entra Eiendom ønsker å begynne byggingen tidlig i 2013. — Det skal bygges mye og stort, og det er en møysommelig prosess, sier han.

Et av kommunens mål med å bygge, er å få folk tilbake til Kvadraturen.

— Vi ønsker å få folk tilbake til Kvadraturen, både når det gjelder å bo, arbeide og handle. Prosjektet kan bidra til at dette skjer i større grad, sier han.