lund-2.jpg Foto: Vegard Nekstad
Brannmannskapene brukte en såkalt skjæreslukker for å kjøle ned bygningen. Foto: Vegard Nekstad
lund-4.jpg Foto: Vegard Nekstad
lund-5.jpg Foto: Vegard Nekstad
Brannvesenet er på stedet og prøver å få kontroll på brannen. Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: – Meldingen kom inn klokken 05.57. Brannvesenet har vært igjennom bygget og det er ingenting som tyder på at det er folk inne, opplyser operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Bygget som tok fyr er et brakkeanlegg for bostedsløse med sju enheter. Det er ifølge politiet kun en av enhetene som brenner.

Brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen. Foto: Vegard Nekstad

– Det har brent i en av syv enheter i brakkebygget. Alle har kommet seg ut, bekrefter innsatsleder på stedet Geir Tveit til fvn.no.Fem personer var hjemme i det aktuelle brakkebygget i natt. Alle kom seg trygt ut.

Se video øverst i saken!

Automatisk alarm

Det automatiske brannvarslingsanlegget i bygningen ble utløst klokken 05.53. 110-sentralen i Arendal sendte ut en brannbil fra stasjonen i Kristiansand. Raskt kom det inn melding om at det brant i bygningen og det ble dermed sendt ytterligere brannmannskaper til stedet.

Det kom kraftig røyk fra taket og brannvesenet hadde mannskaper på taket for å få dempet brannen. I noen minutter sto flammene opp gjennom hull i taket.

Totalt utbrent

Brannmannskapene brukte en såkalt skjæreslukker for å kjøle ned bygningen. Foto: Vegard Nekstad

Overbefal Johnny Flæte i Kristiansandsregionen brann og Redning (KBR) bekrefter til fvn.no ved 7-tiden at den enheten som det begynte å brenne i, er totalt utbrent. Brannvesenet drev da med etterslukning på stedet.— Det er bygd av brakkemoduler, så det er mye hulrom mellom leilighetene. Vi har ikke helt fått tak på det, sier Flæte.

Både brannvesen, politi og ambulanse rykket til stedet da meldingen kom.