Stjal gevinstene2.jpg Foto: Kjersti Roland

MARNARDAL: Marnardal ungdomslag skulle ha arrangert basar i ungdomshuset på Laudal søndag. Nå er basaren avlyst etter at tyver har stjålet alle gevinstene, melder Lindesnes.

— Dette er bare forferdelig trist. De har stjålet alt mulig. Fleecejakker, hjemmestrikka gensere, verktøy, pyntegjenstander. Alt mulig som folk har vært så vennlige å donere til oss. Dette har vi jobbet med siden før sommerferien, forteller Nina Rygnestad i ungdomslaget i Marnardal til Fædrelandsvennen.

Stjal brus og godteri

I tillegg har tyvene vandalisert ungdomshuset som ungdomslaget bruker.

— De har brutt seg inn i boder og alt som var. De har stjålet brus og godteri som vi bruker når vi arrangerer barnedisko. De har kastet krydder ut av hyllene og gjort mye hærverk. Det ligger strødd på gulvet, forteller Rygnestad.

Ungdomslaget bruker ungdomshuset i Laudal til barnedisko, quizkvelder, temafester, revy, basar og utleie.

— Vi prøver så godt vi kan å få til ting for barn og ungdom her oppe. Vi regnet med å få inn cirka 30.000 kroner i basaren. Vi har jobbet en del år med å samle inn penger for å få drenert rundt huset. Det fikk vi gjort i sommer. Nå trenger vi penger til oppussing, og skulle gå i gang med det. Huset er gammelt, men vi får til veldig mye her likevel. Dette er fryktelig deprimerende og veldig dårlig gjort overfor de som har jobbet så mye med dette, sier Rygnestad.

Håper på nye gevinster

Styret består av fem personer som har brukt de siste fire årene på å få opp aktivitetsnivået i ungdomslaget. I tillegg bidrar veldig mange med frivillig arbeid. Nå må de i gang med å planlegge ny basar.

— Jeg har ikke fått helt oversikt over hva vi skal gjøre nå. Basaren er foreløpig utsatt. Men vi har solgt mange lodd til basaren og vi står sånn sett i en knipe. Vi får ta utlodningen når vi har fått samlet nye gevinster. Vi håper virkelig folk er villige til å hjelpe oss ut av denne knipen, sier Rygnestad.

Politiet fikk melding om innbruddet klokken 10.42 fredag, og undersøker stedet fredag formiddag. Ifølge politiet er det foreløpig ukjent hva som er tatt.