Beboeren tente selv på gardinene i leiligheten, har han forklart til politiet, som her diskuterer saken med brannvesenet. Foto: Ronny Blix

MANDAL: - Politiet har tatt hånd om en beboer som sier han selv tente på gardiner i egen leilighet, opplyser politiets operasjonssentral på Twitter.

Leiligheten ligger i tilknytning til Orelunden Dagsenter, som er et møtested og aktivitetssenter for mennesker med problemer knyttet til sin psykisk helse.

Leiligheten som ble påtent var en av mange kommunale utleieboliger i tilknytning til senteret.

Beboeren skal ha vært noe utagerende overfor politiet.

Beboeren tente selv på gardinene i leiligheten, har han forklart til politiet, som her diskuterer saken med brannvesenet. Foto: Ronny Blix

Han er torsdag ettermiddag kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand.

Raskt kontroll

Brannvesenet fikk raskt kontroll på branntilløpet i Orelunden dagsenter.

Beboeren kom seg ut av leiligheten på egen hånd, og ble undersøkt av ambulansepersonell.

Brannvesenet i Mandal rykket ut på brannen i Søren Jaabæks vei klokken 14.51. — Det var et lite branntilløp i en leilighet, som vi raskt fikk kontroll over, sier overbefal Tor Oddvar Torkildsen i Brannvesenet Sør.

Tente på selv

Politiet tok hånd om en beboer som sier han selv tente på gardiner i sin egen leilighet.

— Han var noe utagerende, og ble kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Utrygt

— Først og frmst er vi nå glade for at det har gått bra, og at ingen er skadet, sier Rune Ulvestad som leder bo-team i Mandal kommune.

Han har ikke fått tilbakemelding om at noen av de andre som bor i de kommunale leiligehtene opplever situasjonen der som utrygg.

— Jeg håper ikke noen av de eldre eller de andre som bor der, vurderer det som utrygt, sier Ulvestad.

Følger opp brannen

Fredag vil han følge opp brannen.

— Vi vil følge opp saken i morgen, og se hvordan det ser ut. Jeg ser ikke for meg at vi skal sette inn tiltak generelt. Men hvis noen av dem som bor der reagerer og har blitt redde, så må vi gå inn i det, sier Ulvestad.

— Er en slik påtent brann noe dere må regne med eller kan ta høyde for på dagsenteret?

— Vi prøver alltid å tenke gjennom hva som kan oppstå når folk bor på institusjoner. Men vi ser ikke dette som en risiko her, sier Ulvestad.