KRISTIANSAND: – Vi har vært en gjeng som har sittet klistret foran dataen, fulgt direktesending og drukket champagne. Det var kjempegøy!

Sognepresten i St. Ansgar katolske menighet i Kristiansand er glad pavevalget er overstått.

– Å ikke ha pave er som å være hjemløs, uten en hyrde. Det er godt å ha en pave igjen!

– Et spennende navn

Onsdag kveld steg hvit røyk fra det sixtinske kapell i Vatikanet. En time senere kom den nye paven, 76 år gamle Jorge Mario Bergoglio fra Argentina, ut på balkongen over Petersplassen for å motta folkets hyllest.

– Jubelen starter når vi ser at valget er gjort, før vi vet hvem som faktisk er valgt. Jeg vet egentlig ingenting om ham. Det viktigste er at vi har fått en pave, sier Eikenes.

At den nye paven har tatt navnet «Frans I», mener Eikenes er interessant.

– Det er spennende at han velger et nytt navn som ikke er brukt før. Det kan kanskje bety at han ikke ønsker å bli assosiert med en bestemt retning. At han velger et nytt navn stiller ham fritt, og er nok gjort ganske bevisst, sier sognepresten.

– Etter det jeg har lest om ham, så er han opptatt av kirkens omsorg for de fattige. Da er Frans et naturlig valg. Ja, hvis det er Frans av Assisi han har tatt navnet etter. Vi vet jo ikke hvilken Frans han har som sitt forbilde.

Vil be for paven

Fra balkongen i Vatikanet oppfordret paven katolikkene til å være med og be for hans velsignelse. Paven kan vente seg mange bønner, også fra Kristiansand.

– Det vil vi selvsagt gjøre. Vi har messer hver dag og det finnes ingen messer der vi ikke nevner pavens navn. Etter en uke hvor vi ikke har hatt et navn å nevne, så blir det godt å kunne si pavens navn på messen torsdag, sier Eikenes.

Menigheten i Kristiansand var raskt ute med å oppdatere hjemmesiden sin onsdag kveld med gledesbudskapet «Habemus Papam!» som betyr «vi har en pave».