VENNESLA: — Alle er velkomne til å svømme hos oss. Vårt anlegg kan ikke sammenlignes med Aquarama, så det kommer an på hva folk ønsker. Men vi håper at folk fra Kristiansand og Iveland vil besøke oss, sier parksjef i Vennesla, Jürgen Orf.

Torsdag presenteres hans prisforslag for politikerne i Vennesla, og prisnivået er lavere enn hos flere av nabokommunene. I forhold til Kristiansand er prisene halvert.

• Vennesla svømmehall: 70 kroner for voksen og 35 for barn.

• Kristiansand Aquarama: 135 kroner for voksen (195 i helga), og 100 kroner for barn (150 i helga).

Årskort på 2400 kroner for voksen og 1000 kroner for barn i Vennesla er også et godt stykke under 4200 kroner og 3600 kroner i Kristiansand.

Billigere enn naboene

Det blir naturlig nok billigere å plaske rundt i Vennesla enn i det nye, store badeanlegget Aquarama i Kristiansand. Men venndølene vil også betale mindre enn folk i Mandal og Froland.

I Mandal er voksenprisen 85 kroner, mens barn og pensjonister betaler 55 kroner. I badeanlegget i Froland koster det 85 kroner for voksne (120 i helga), og 60 kroner for barn (85 i helga).

I andre kommuner, som Flekkefjord, Grimstad og Arendal ligger prisnivået under det Jürgen Orf har lagt seg på.

— Jeg synes prisnivået er rimelig. Vi har landet på en gyllen middelvei i forhold til tilbudet andre steder, sier Orf.

Ny svømmehall

Prisene i Vennesla dobles i forhold til dagens nivå, men det gamle 12,5- metersbassenget fra 1960- tallet blir til gjengjeld erstattet med et 25 x 15,5 meter langt basseng med stupetårn. Den nye svømmehallen er ventet å stå ferdig våren 2015. Orf sier at det fort kan skje justeringer i prisene, ettersom forslaget skal behandles politisk.

— Det skal bli spennende å se hva politikerne mener, sier han.