KRISTIANSAND: Den nå 54 år gamle politimannen fra Flekkefjord, sendte i desember 2000 en falsk skademelding til forsikringsselskapet If.

Der meldte han en Audi A6 stjålet. 54-åringen skrev at audien hadde tilkoblet en spesialtilpasset tilhenger, der det sto en uforsikret banebil. Verdien på de oppgitte gjenstandene, over 320.000 kroner, ble utbetalt av forsikringsselskapet.

Dømt for forsikringsfelle

Forrige uke ble mannen dømt i Agder lagmannstrett, for å ha laget en såkalt forsikringsfelle.

Lagmannsretten mente at han oppga uriktige opplysninger da han anmeldte det angivelige tyveriet til politiet, samt at han ga uriktige opplysninger til forsikringsselskapet.

Retten mente at verken audien eller tilhengeren var stjålet.

I tillegg mente tingretten at det er bevist at 54-åringen, i forbindelse med etterforskningen av saken, påvirket en person til å oppgi falsk forklaring til politiet.

Mistet retten til å være politi

Lagmannsretten la vekt på at det var skjerpende for straffen at mannen var politimann. Han ble fradømt retten til å være polititjenestemann, og å inneha enhver stilling i politiet, for all fremtid. Den innebærer blant annet at han også mistet retten til å fratre med pensjon ved fylte 57 år.

Lagmannsretten dømte mannen til seks måneders fengsel for forholdene, hvor fem av dem er gjort betinget.

Han ble dømt til å tilbakebetale 321.500 kroner til forsikringsselskapet If, samt 20.000 kroner i saksomkostningene i tingretten.