brann-kongsgård.jpg Foto: Jon Anders Møllen

KRISTIANSAND: - Det har tatt fyr i noe som kan se ut som en bordlampe. Det har så spredd seg til bordet det sto på og dermed oppsto det en brann i kjellerrommet i huset, forteller overbefal Johnny Flæte i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) til Fædrelandsvennnens utsendte på stedet.

Huset befinner seg i Sigurd Slembes vei på Kongsgård øst for Kristiansand sentrum. Flæte forteller til Fædrelandsvennen at brannvesenet raskt fikk kontroll på brannen.

Tok fyr i bordlampe

bilde.JPG

— Brannskadene er først og fremst knyttet til kjellerrommet, men det er også litt røykskader i andre deler av huset, sier Flæte.Han mener at det ikke kan ha gått lang tid før brannen ble oppdaget på grunn av de begrensede skadene.

Huset leid ut

Innsatsleder for politiet, Øyvind Hægeland, sier at huset er leid ut til familien som bor der og beboerne selv varslet om brannen. Han har selv vært inne og sett på skadene og kaller de minimale.

Det er ikke meldt om personskader.

Naboer sier at det kom godt med røyk ut av hoveddøra da de kom til stedet og at det var stor røykutvikling før brannvesenet kom fram.

Brannvesenet rykket ut med totalt fem biler til stedet. I tillegg rykket både politi og ambulanse til brannen.