KRISTIANSAND: – Vi bringer Europa nærmere Kristiansand og Sør-Norge. Etter en behagelig sjøreise og en god natts søvn, er du plutselig bare noen timers tog- eller biltur unna en rekke spennende europeiske destinasjoner, sier Bart Cunnen, administrerende direktør i Holland Norway Lines, i en pressemelding.

Rederiet som har både norske og nederlandske eiere, har i halvannet år arbeidet med planene som nå offentliggjøres.

Solid start

Samme dag som den nye ruten ble offentliggjort, mottok rederiet over 200 bestillinger.

– Vi forventet en god start, men dette var ekstremt bra. I tillegg til de over 200 som allerede har bestilt tur har vi hatt mange henvendelser med spørsmål, sier Bart Cunnen.

1500 passasjerer

Holland Norway Lines har inngått en langsiktig avtale med Tallink Grupp om leie av cruise-ferjen Romantika. Det moderniserte skipet har 700 lugarer og vil frakte inntil 1500 passasjerer og 350 biler på hver overfart.

- Skipet kan ta 2500 passasjerer, men vi begrenser antallet til 1500 for å sikre en behagelig og romslig overfart for alle, sier Cunnen.

Om bord er det fem restauranter og fem barer, tax-free-butikk, spa og badstue. Show i teatersalen blir det også. Pluss at Romantika har en konferanseavdeling med plass til flere hundre mennesker.

18 timer

Seilingene vil ta 18 timer, med avgang fra Kristiansand hver onsdag, fredag og søndag kl. 15.00 og ankomst i Eemshaven kl. 09.00 neste dag. Fra Eemshaven seiler skipet hver tirsdag, torsdag og lørdag klokken 1500, med ankomst i Kristiansand kl. 09.00 neste dag.

Seilingene mellom Kristiansand og Eemershaven skal ta 18 timer. Foto: Illustrasjon: Holland Norway Lines

Havna i Kristiansand er godt tilrettelagt for å ta imot en ny ferje på en ny linje. I Eemshaven har lokale og regionale myndigheter, sammen med Holland Norway Lines, gått inn med millionbeløp for å bygge nødvendig infrastruktur for nysatsingen. Det er ventet at Holland Norway Lines vil skape 50 nye jobber i første fase og 100 nye jobber på sikt.

- Vi skal også rekruttere norsk personell, både på skipet og på land i Kristiansand, sier Cunnen i pressemeldingen.

Selskapet får kontor i Kristiansand havn.

Første seiling fra Kristiansand til Eemshaven er fredag 8. april, ved inngangen til påskeferien. Tur-retur-billett for to personer i samme lugar, vil koste fra 2200 kroner per person uten bil, og fra 2500 kroner per person med bil.

Fra 2002

Romantika er ellers et kombinert ro-ro og passasjerskip levert fra Aker Finnyards i Rauma, Finland i 2002. (R-ro står for «roll on, roll off», hvilket betyr at last - normalt i kontainere - kan kjøres om bord, red.anm.)

Hun har gått i fast rute mellom Stockholm og Riga, men ligger akkurat nå ved kai i Glasgow.