Merete (29) og Svein (30) Gulbrandsen venter sensajonelt firlinger. Familien bor nå i Oslo, men med besteforeldre i Kristiansand frister det å flytte sørover.

— Vi har begge familie i Kristiansand, så det er kanskje det mest nærliggende alternativet, sier Svein.

Ekteparet Gulbrandsen har fra før Thea (2). Den lille familien på tre bor nå i en treroms-leilighet i Oslo. Det blir for lite når fire nye familiemedlemmer ankommer i desember.

Kristiansand-ordfører Jan Oddvar Skisland (KrF) har allerede ordnet gratis barnehageplass for fjerdemann og rabattordning for nummer to og tre. Kommunen har også et opplegg klart for hjemmehjelp.

— Vi har en ordning kalt "Til barnets beste". Her er midler satt av til familier med spesielle behov. Hjemmehjelpen utføres av lærlinger i omsorgsarbeiderfaget, med daglig gratis oppfølging til familiene i to år, sier Skisland til VG.

Men forholdene legges også til rette for at den kommende storfamilien skal kunne bo i Oslo.

— Det er flaut for Oslo kommune dersom vi ikke klarer å legge til rette slik at en firlingfamilie kan bo her, sier Margaret Eckbo (Frp) til VG. Hun er byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo kommune og vil legge alt til rette for at den sensasjonelle firlingfamilien skal kunne bli boende i byen.