— Det var med stor sorg vi i Fædrelandsvennen mottok meldingen om at Jens Vetland har gått bort. Han var en redaktør som jeg personlig hadde stor sans og respekt for. Jeg er glad for at jeg ble kjent med ham etter at jeg selv kom til Fædrelandsvennen. Jens Vetland var imponerende opptatt av avisen sin, og kom helt til det siste med innspill og gode råd til oss, sier sjefredaktør Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen.

Jens Vetland var redaktør i Fædrelandsvennen fra 1979 til 1995, men kom til avisen allerede i 1953. Han begynte sin yrkeskarriere som journalist i avisen Vest-Agder i Farsund i 1948, og arbeidet også flere år i Lindesnes i Mandal.

- Stor politisk journalist

— En av landsdelens beste journalister har gått bort. Han var blant annet en stor, politisk journalist, og var med på å prege Fædrelandsvennens politiske ansikt, sier Egil Remi-Jensen, som var redaktør i Fædrelandsvennen sammen med Jens Vetland.

Remi-Jensen sier at Jens Vetland bare hadde venner og ingen fiender. Det gjør inntrykk at han har gått bort.

- Pressens gentleman

Tidligere redaktør Finn Holmer-Hoven i Fædrelandsvennen karakteriserer Jens Vetland som en pressens gentleman og en velvillig og utrolig god sjef.

— Jens Vetland hadde kanskje norgesrekord i å skrive avisledere. Han skrev omtrent samtlige av Fædrelandsvennens ledere fra 1979 og til ut på 90-tallet, og var også engasjer av Venstres Pressekontor for å skrive ledere for andre av aviser. Han var et genuint politisk menneske, som foruten å ha full innsikt i norsk politikk var opptatt av hva som rørte seg i Danmark og Tyskland, sier Holmer-Hoven.