Kommentator Trine Overå Hansen i avisen Norge Idag, mener justisministeren nå bevisst bryter med kristenkonservative miljøer.

– I Norge er det blitt slik at man settes i bås hvis man kan knyttes til kristenkonservative grupper. Hvis Listhaug ønsker mest mulig makt og innflytelse kan det være strategisk riktig av henne å distansere seg fra oss. Det er kynisk, men det er det jeg oppfatter at hun gjør nå, sier Hansen.

Flere problemsaker

Hun peker på at Listhaug tidligere har sanket mange kristne velgere for Fremskrittspartiet, men at hun nå støter dem fra seg.

Ifølge Hansen var politiaksjonen mot kirkeasylantene på Fitjar bare dråpen som fikk begeret til å renne over for Kristen-Norge, og nevner flere andre saker:

  • Listhaug har tidligere stilt opp på Norges største kristelige tv-kanal, Visjon Norge. Men etter NRK-dokumentaren «pengepredikanten» kritiserte hun metodene til tv-pastor Jan Hanvold.

  • – Hun har også snudd når det gjelder homoekteskap, og begrunnet det med at verden har gått videre. For oss kristne er det underlig, for selv om tidsånden forandrer seg gjør ikke Bibelen det, sier Hansen.

  • I fjor gikk Fremskrittspartiet inn for å forby omskjæring av guttebarn, som er påbudt i islam og jødedommen. – At man fratar jødene denne retten er skremmende med tanke på historien med jødeforfølgelse i Europa, sier Hansen.

KRITISK: Trine Overå Hansen er kommentator i den kristelige avisen Norge Idag. Foto: Odd Mehus (ARKIV)

– Nådeløs

Det verste er likevel behandlingen av kristne konvertitter som søker asyl, mener hun.

– Listhaug har vært nådeløs mot kristne som ber om beskyttelse i Norge. Mange kristne setter pris på en streng innvandringspolitikk, fordi de fleste som kommer er muslimer og vi ønsker at landet skal være bygget på kristne verdier. Men det er voldsomt brutalt å sende ut kristne som kan bli drept for sin tro.

BT har tidligere avdekket at politiet feilinformerte da de hevdet at den afghanske familien hadde bodd hos frikirken på Fitjar siden april i fjor. Listhaug har likevel uttrykt full tillit til politiets håndtering i saken.

– Det beste for alle parter er at personer med avslag reiser hjem frivillig innen utreisefristen og vi har raus kontantytelse for å stimulere til dette. Når de ikke gjør det er siste utvei bruk av tvang, har Listhaug tidligere skrevet i en epost til BT.

BLIR IKKE TRODD: Familien er aktiv i menigheten på Fitjar, men utlendingsmyndighetene tror ikke på at de har konvertert til kristendommen. Foto: Ørjan Deisz (ARKIV)

«Jeg støtter Sylvi Listhaug 364 dager i året, men her er hun dårlig informert og er i ferd med å gjøre en feil som kan koste liv. Hun bør stanse denne utsendelsen», skriver assisterende redaktør Bjarte Ystebø i Norge Idag i en tekstmelding til Vårt Land.

– Manglende respekt

Pinsevenn-veteranen David Østby, som har vært pastor i flere menigheter, mener saken viser manglende respekt for frikirken.

– Våre bedehus er som oftest enkle bygninger med et kors på veggen. Men de er vigslet av menigheten og likestilte med kirkerom. Det er forbausende at politiet knuser ruter og henter folk mens de sover. Hadde det vært en moské ville de sikkert ikke gått inn. Det er flere aksjoner på gang for å få myndighetene til å be om unnskyldning, sier han.

Pinsebevegelsen og De Frie Evangeliske Forsamlinger krever at justisministeren innrømmer å ha feilvurdert situasjonen. Norges Kristne Råd har bedt Listhaug avklare om hun går inn for en ny praksis i kirkeasylsaker.

– Listhaug ser ut til å være mer opptatt av sin politiske karriere enn av kristne velgere, men hun kan ikke ta oss for gitt. Vi følger nøye med på hva hun gjør, sier Hansen.