KRISTIANSAND: Det var i oktober i fjor at mannen kjørte i land fra danskeferja i Kristiansand. 48-åringen kjørte på grønn sone, men ble stoppet av en tollbetjent.

Da tolleren ville undersøke bagasjerommet på bilen, hevdet tiltalte at det ikke gikk an å få opp lokket. Tolleren tok da nøklene og åpnet bagasjerommet uten problemer.

I bagasjerommet fant tolleren ni sekker som inneholdt det narkotiske stoffet khat. Vekta viste 45 kilo. Politiet ble tilkalt. Mannen ble deretter arrestert og senere varetektsfengslet i tre dager.

Nærmere undersøkelser viste at 48-åringen bare to måneder i forkant var prøveløslatt fra soning i Sverige. Mannen ble i 2009 dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for innførsel av 176 kilo til Sverige fra København i Danmark.

I retten forklarte mannen at han hadde blitt spurt av en nabo om han kunne kjøre en bil til Kristiansand fra Danmark å parkere den ved Rutebilstasjonen i Kristiansand. Han skulle få 5000 kroner for jobben.

48-åringen sa i retten at han hadde fått forståelse av at det var omkring 20 kilo khat i bilen.

Retten legger i skjerpende retning vekt på at tiltalte har begått nye narkotikaforbrytelser etter delvis soning. Retten mener det ikke foreligger formildende omstendigheter.