BYKLE: De fire ungdommene skulle mandag gå en dagstur i merkede løyper fra Haukeliseter til Hovden, men hadde i 12-tiden tirsdag ikke gitt lyd fra seg. Dermed ble Røde Kors og Fjellredningsgruppen sendt ut for å lete etter dem.

Etter snaue to timer ble de funnet i god behold.

— Ungdommene ble påtruffet klokken 13.57. De ville selv gå videre til Hovden, opplyser operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Dårlig mobildekning

Ifølge Alfred Georg Klausen i Røde Kors er det uklart om ungdommene overnattet i en av turisthyttene i området, men mye tyder på det.

— Jeg har via satellittelefon fått beskjed om at de ble funnet i skiløypa. Dårlig mobildekning i området er grunnen til at de ikke har fått meldt fra. Man må opp på toppene for å få mobildekning, sier Klausen.

Det var moren til den ene som tok kontakt med politiet da hun tirsdag ikke hadde hørt noe fra ungdommene.

— Vi fikk en bekymringsmelding fra en mor. Hun var bekymret for sin datter og tre kamerater som skulle vært tilbake på Hovden i går, men som hittil ikke har gitt lyd fra seg, sa operasjonsleder Frank Solås til fvn.no klokken 13. ## Kledd for dagstur

Ungdommene på 18 og 19 år var ifølge politiet godt kledd for å gå dagstur, men ikke for å overnatte ute. Langs de merkede løypene er det imidlertid flere ubemannede hytter ungdommene kunne ha tatt inn på.

Politiet regnet med at ungdommene befant seg enten ved Sloaros eller Holmavatnhytta.

— Røde Kors og Fjellredningsgruppen kjører innover fjellet med tre snøscootere for å undersøke overnattingssteder. De sjekker først Sloaros, deretter drar de videre til Holmavatnhytta dersom det blir aktuelt, sa politibetjent Rolf Homme ved Valle og Bykle lensmannskontor til fvn.no før de fire ble funnet.

Fint vær

Homme opplyste at været var fint i området mandag.

— Turen burde ikke være noe problem. Det var fint vær i går. I dag er det litt mer skiftende med tåke, sier Homme.

TURISTHYTTE: Letemannskapet mistenkte at ungdommene hadde tatt inn på turisthytta Sloaros, som ligger 1045 meter over havet. Foto: Arkivfoto