KRISTIANSAND: — Det så helt sykt ut. Madrassen var ikke bundet fast, og sjåføren hadde hele tiden en hånd på rattet og en på den. Også passasjeren hjalp til med å holde madrassen fast, forteller Shahab Afsharipour.

Tirsdag 12.april i år at han fikk han og samboeren øye på bilen med madrassen på taket og bagasjerommet åpent ved Sørlandsparken. Han ble liggende bak bilen inn mot byen.

I Baneheitunnellen hadde han fått nok og tok kontakt med politiet. Samtidig filmet han episoden mens kjæresten kjørte.

— Det var direkte farlig, og som borger følte jeg derfor en plikt til å melde i fra, sier han.

Les også: Tilhenger veltet inn i møtende bil

Ingen ledige patruljer

Ifølge Afsharipour spurte politiet da om skiltnummer på bilen, og i hvilken retning den kjørte.

— Vi hadde ikke skiltnummer. Det var vanskelig å se siden bagasjerommet var oppe, men jeg fortalte at de kjørte på E 39 i retning Mandal. Politimannen svarte at de ikke hadde noen ledige patruljer i Kristiansand og Søgne, men at de skulle se om de kunne få stoppet bilen i Mandal, forteller han.

Leder for operasjonssentralen i Agder politidistrikt, Svein Vasby, kjenner ikke til episoden, men bekrefter at politiet hadde mye å gjøre på det aktuelle tidspunktet.

— Av loggen så kan jeg lese at det blant annet var noen trafikkulykker i det nevnte tidspunktet, og da er det jo snakk om hva som blir prioritert, forklarer Vasby.

— Det er klart at politiet må prioritere slik de vil, men jeg synes det er rart at de ville la den kjøre helt til Mandal på denne måten uten å gjøre noe, sier Afsharipour.

Bildegalleri: - Mange tilhengere blir brukt feil

Skrev ned skiltnummer

Han ville derfor ikke slippe saken helt. Etter å ha kjørt forbi bilen svinge de inn på Statoil-stasjonen, og ventet på bilen.

— Da de kom kjørende forbi, fikk vi skrevet ned skiltnummeret. Vi ringte på ny til politiet, og gav det fra oss. Samtidig opplyste vi om at bilen hadde tatt av mot Hellemyr, og at vi hadde video av episoden som vi kunne sende til dem, forteller han.

Vinden tok tak i madrassen

Ifølge Afsharipour fikk han aldri svar fra politiet om de ønsket seg videoen eller ikke.

— Jeg ser stadig vekk at politiet ber folk melde fra dersom de ser slike ting langs veien. Da synes jeg det er litt rart at de ikke var interesserte i å se på videoen, sier han.

Det hører med til historien at madrassen på taket aldri førte til noen ulykke.

— Men det kunne fort ha skjedd. Det var et par ganger det så ut som om senga skulle fyke av. Spesielt i oppoverbakken ved Rige, der tok vindene virkelig tak i den og de måtte kjempe for å holde den fast, forteller han.